Reisburo's komme mei eigen reisadvizen foar fakânsjes en oare reizen

Reisorganisaasjes yn Nederlân komme fia Reisadvies.nu mei in eigen reisadvys. Neffens de reissektor is mei de reisadvizen fan it ministearje in soad ûndúdlikheid ûntstien. Sy wolle der mei eigen advizen wat oan dwaan.
© Shutterstock.com
"Het is niet zo dat er iets mankeert aan de reisadviezen van het ministerie, maar ze zijn wel wat ongenuanceerd", seit Erik van der Waard fan reisburo Internoord. "Er zijn veel verschillende soorten reizen, mensen gaan op vakantie, je hebt zakelijke reizigers maar ook backpackers."
It is net altyd dúdlik wat de regels yn it lân fan bestimming binne. "Met een stoplicht met rood groen en oranje maak je duidelijk of en wat de beperkingen zijn, of je gevaccineerd moet zijn of een herstelbewijs moet laten zien of een PCR-test."
Van der Waard hat in soad oerlis. "Zodat we als branche met één mond spreken. In het advies geven kleurcodes aangeven wat mogelijk is en we plaatsen ervaringen van reizigers zelf. Het is niet waar dat de besmettingsgraad hoger als je in een vliegtuig stapt dan in trein."
Hy fernimt net dat der in soad reizen ôfsein wurde. "Wel zien we een stagnatie in de nieuwe boekingen. Dat baart ons wel zorgen."
Erik van der Waard