Matchwinner Henk Veerman: "Hij moest een keer goed vallen, en dat gebeurde"

Hy wie de grutte man fan de Fryske derby: mei twa goals besoarge spits Henk Veerman Hearrenfean de trije punten yn it Cambuurstadion. "Fantastisch voor iedereen die Heerenveen een warm hart toedraagt."
Matchwinner Henk Veerman ferwachtet wol in feestje by it Abe Lenstra Stadion:
Neffens Veerman is de oerwinning terjochte, al foel de winnende goal pas let. "De beste kansen waren al voor ons. Tuurlijk, we kwamen niet vaak 1 op 1 met de keeper, maar de mogelijkheden waren er. Dan moet-ie een keer goed vallen. En dat gebeurde gelukkig."
De ûntlading wie grut. "Als je een derby wint, dan is het voor de club helemaal fantastisch. En als-ie een keer goed valt, dan is de ontlading enorm."

Oertreding "te veel van het goede"

Net allinnich de twa goals fan Veerman wienen beslissende mominten, dat wie de betide reade kaart fan Doke Schmidt ek. Veerman ken him noch fan Schmidt syn tiid by Hearrenfean.
"Ik zag niet precies de impact van de overtreding, maar even daarvoor zat-ie ook al met twee voeten vooruit bij Siem de Jong. Dus ik dacht: zo, Doke, dat is fors. Doke is een geweldige gozer, maar dit was misschien wat te veel van het goede."

Even jilde litte

Nei de oertreding liet Veerman him ek even sjen. "Je moet je dan even laten gelden. Je kunt je wel in een hoekje laten jagen, mar dan wordt het niets."
Echte ekstaze by trainer Johnny Jansen wie der nei de wedstriid net gelyk. "Dat komt bij mij vanavond of morgenochtend. Maar het voelt ongelooflijk goed."
De blydskip sit djip by Jansen:
By de winnende goal fan Henk Veerman, tsien minuten foar tiid, wie de ûntlading wol tige grut. "We moeten er blij mee zijn, dit is een prachtige overwinning."
It fielt ekstra goed fanwegen de krityk dy't Hearrenfean ek wolris krijt. "Maar we weten heel goed waar het aan mankeert. Ik zit al zo lang bij deze club, ik weet echt wel waar de club voor staat. We stoppen er elke dag heel veel energie in."
Kijk naar de laatste goal. Dat is prachtig voetbal.
Johnny Jansen
It moat wolris wat better, benammen yn balbesit. Mar sa no en dan giet dat ek goed. "Kijk naar de laatste goal. Dat is prachtig voetbal."
Al mei al fynt Jansen de oerwinning op Cambuur terjochte. "De penalty, de rode kaart: dat dwingen we af. We zijn gewoon heel goed begonnen aan de wedstrijd. Daar hadden we een goed plan voor bedacht."

Wer delsette

Nei de reade kaart fan Cambuur hie de ploech fan Jansen it wol even dreech. "Toen wisten we het even niet meer. Maar in de pauze hebben we dat rechtgezet en in de tweede helft liep het weer veel beter."

Krúsjale rêding Mous

Doelman Xavier Mous hie in frij rêstige wedstriid, mar wie yn de slotfaze krúsjaal mei in rêding by in kâns fan Bangura. "Je moet er dan staan. Heel fijn dat je dan belangrijk kunt zijn."
Xavier Mous leit út dat de derby yn de spilersgroep ek bot libbe:
Dêrmei makke Mous syn foutsje by de 1-1 goed. Flak foar it skoft kaam er syn goal út, wêrnei't Uldrikis de bal yn it lege doel koppe koe.

"Dommig"

"Achteraf had ik beter kunnen blijven staan", jout er ta. "Dan had ik meer kans gehad. Maar we gaven in die fase vijf of zes kansen rond de eigen zestien weg. We zijn dan een beetje dommig en dan roepen we het op onszelf af. Ze werden en paar momenten achter elkaar gevaarlijk. Maar ik had beter kunnen blijven staan, ja."
Uteinlik kaam it foar Mous en Hearrenfean goed. En de oerwinning waard goed fierd. "Je weet wat het doet, hoe erg het leeft. Voor onszelf is het heel lekker, maar omdat het een derby is, weet je ook hoe erg je de fans er blij mee maakt."

Akujobi: "Gedaan voor de club"

Hamdi Akujobi foel nei it skoft yn by Hearrenfean, omdat Van Ewijk it dreech hie. "We hebben het gedaan voor de fans, voor de club. We hebben gewonnen!"
Akujobi laket fan ear oant ear:
"Het ging heel goed", sjocht Akujobi werom op syn ynfalbeurt. "Niet alles ging perfect, maar ik maak stappen."
Nei balferlies flak foar tiid makke Akujobi it noch wol even spannend. "Maar ik had volop vertrouwen in m'n ploeggenoten", laket er.