sc Hearrenfean wiis mei 21 punten en in 8e plak: "We maken mooie stapjes"

De 0-1 winst tsjin Heracles Almelo bringt sc Hearrenfean op 21 punten en foarearst in achtste plak. Trainer Johnny Jansen fynt de oerwinning terjochte, al is it noch wat skytskoarjend. "Hij valt gelukkig deze keer onze kant uit. Maar we hadden wel de beste kansen."
Joey Veerman © Orange Pictures
Neffens Jansen stiet de ploech der better foar as ferline jier. "De middengroep zit heel dicht bij elkaar. Vorig jaar hadden we met de winterstop 18 gespeeld en zo'n 21 punten. Nu 15 gespeeld en al op 21. Dus we maken mooie stapjes. Ik zie ander gedrag, daar ben ik blij mee."
Johnny Jansen nei ôfrin fan de wedstriid:
Oan de oare kant wie it spul fan de Feansters bytiden ek 'hots-knots', sa't Jansen it neamt. "We lijden te snel balverlies. Maar er zijn ook momenten dat ze goed voetballen, dat ze langer aan de bal zijn. Dan zie je ook dat Joey Veerman wat hoger op het veld komt. Daar kan hij dan beslissend zijn."

Veerman

Jansen erkent dat Veerman in wichtige rol hat yn de ploech, mar dat syn posysje somtiden ek sykjen is. "Joey wil je graag aan de bal hebben omdat hij je aan het voetballen kan brengen, maar je wilt hem ook graag hoger op het veld hebben omdat hij daar beslissend kan zijn. De kunst is dat we langer de bal gaan houden."
Matchwinner Joey Veerman:
Joey Veerman makke tsien minuten foar de ein fan de wedstriid it iennige doelpunt. "Ik wist wat ik aan het doen was, dat is wel lekker", seit hy oer de goal. "Hij was niet heel hard, maar de bal kreeg via het kunstgras best wat snelheid mee. Doordat 'ie achter twee spelers vandaan kwam, denk ik dat de keeper 'm te laat zag."

"Mar ien kâns nedich"

De middenfjilder tinkt ek wol dat de winst fertsjinne is. "In de tweede helft creëerden we wel wat minder kansen, maar we waren aan de bal wel wat beter dan in de eerste helft. Je hebt dan maar één kans nodig, die ging er gelukkig in. Gelukkig is het geen gelijkspel geworden."
sc Hearrenfean stiet op dit stuit achtste yn de list. "Dat kan slechter. Vorig jaar hebben we hier een beetje knullig verloren. Dit zijn de wedstrijden die wij op basis van de ranglijst gewoon moeten winnen. De wedstrijden die we moeten winnen hebben we ook gewonnen, dus in dat opzicht denk ik dat het best wel redelijk gaat."

"Wij hebben een betere selectie dan Cambuur"

Veerman rjochtet him no op de kommende wedstriden tsjin Sparta en Cambuur. "Ik vind dat wij die wedstrijden ook moeten winnen. Ik denk dat wij een betere selectie hebben dan Cambuur."