Sandor van der Heide is no gelokkich: "Ik mis het voetbal niet"

Sandor van der Heide wit noch net oft er weromkomt yn it fuotbal. Hy wie oant dizze simmer assistint-trainer fan SC Cambuur, mar is no gelokkich bûten it fuotbal.
Beharkje de SportCast mei as gast Sandor van der Heide:
It is no in jier lyn dat Van der Heide thús kaam te sitten. It wurkjen as assistint fan trainer Henk de Jong by Cambuur en it eigener wêzen fan in oantal escaperooms wie dreech te kombinearjen foar de Snitser. Hy hie noait in dei frij. Wylst thús ek noch in gesin mei in frou en trije bern siet.

Saai

It moast oars en dêrom die de âld-fuotballer in stapke werom by Cambuur. Hy wie noch mar twa dagen op de klup en joech allinnich de lieding by de taktyske training. Mar Van der Heide wie der al langer klear mei. "Ik vond het trainerschap op een gegeven moment echt saai worden", fertelt er.
"We wonnen natuurlijk veel wedstrijden en dan stonden we met de rust met 2-0 voor. Dus het plan dat we bedacht hadden, werkte. Dan hoopte ik dat de tegenstanders iets zouden gaan doen, waardoor ik weer even aan het werk kon. Als dat dan niet gebeurde, dan was de lol er voor mij af."
Sandor van der Heide njonken Henk de Jong by it kampioenskip fan Cambuur © Orange Pictures
Yn it begjin fan dit jier hakke Van der Heide de knoop troch: hy hold op by de klup dêr't er as fuotballer tsien jier spile hie en ferdwûn út de fuotbalwrâld. Dêrmei is der in nije perioade oanbrutsen, wêryn't Van der Heide ûndernimmer is yn stee fan fuotbaltrainer.
En dat befalt him goed. Ek om't er mear genietsje kin fan it libben. "Vanaf dat ik profvoetballer werd, heb ik altijd heel veel druk op mezelf gelegd. Het was nooit goed genoeg. Ik werd kampioen of promoveerde bij ONS, Cambuur, De Graafschap en IJsselmeervogels. Maar ik heb daar nooit van genoten. Niet één moment."
Ik ben 100 procent gelukkig en kan echt van het ondernemerschap genieten.
Sandor van der Heide is eigener fan in oantal escaperooms
De reden dat Van der Heide net genietsje koe fan de suksessen wie dat er de plannen altyd wer bystelde. "Het doel is bereikt en weer door, volgend jaar moet het weer beter. Dat is met elk behaald kampioenschap zo geweest. Op een gegeven moment kom je op een punt dat je denkt: wow, dat is wel apart. Ik kan een ander wel echt vertellen dat ze moeten genieten, maar ik kon dat zelf niet."
No is dat oars. It giet Van der Heide foar de wyn. Mei de escaperooms giet it goed en hy genietet hielendal, sûnder fuotbal. "Ik ben 100 procent gelukkig en kan echt van het ondernemerschap genieten. Daarom mis ik het voetbal ook niet", beslút de 43-jierrige Van der Heide, dy't no dus neist âld-fuotballer ek âld-trainer is.
Sportferslachjouwers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer prate dy yn de SportCast ôfwikseljend alle moandeis by oer al it sportnijs, faak mei in nijsgjirrige gast út de sportwrâld. Sa no en dan behannelje sy ek oare ûnderwerpen.
De SportCast is ek te beharkjen op Spotify, by Apple Podcasts en yn de podcast-apps. Dêr binne ek alle eardere SportCasts werom te harkjen.