Ferry de Haan: "We spraken meer dan tien spitsen, maar ze wilden niet"

In jier lang ha se der mei dwaande west, mar it is se net slagge. Sportklup Hearrenfean hat foar it sluten fan de transfermerk gjin nije spits helje kinnen. Technysk manager Ferry de Haan: "We hebben vanaf het begin gezegd: Het moet wel wat toevoegen. We gaan niet halen om het halen."
Ferry de Haan:
Hearrenfean is der net yn slagge in nije spits oan te lûken. De klup woe njonken Henk Veerman noch in spits ha, mar net ien woe.

Ferskate redenen

Neffens technysk manager Ferry de Haan is der hurd oan wurke, mar kaam it eltse kear mar net ta in transfer. "Er zijn er heel veel de revue gepasseerd, maar om uiteenlopende redenen of door de reden dat de speler zelf niet wilde, zijn we er niet in geslaagd een spits aan te trekken. Soms hebben we zelf de keuze gemaakt, soms wilde de spits zelf niet."
De fraach is dan ek wêr't it oan leit. De Haan: "We hebben vanaf het begin gezegd: Het moet wel wat toevoegen. We gaan niet halen om het halen. Waar het precies aan ligt, dat weten we niet."

It woe mar net slagje

Neffens De Haan ha se yn alle gefallen mei in soad spitsen sprutsen. "Het zijn er heel veel geweest. Wel meer dan tien. We kunnen in deze tijd niet met iedereen in gesprek, maar we zijn veelvuldig in gesprek geweest, maar het is niet gelukt."
Ferry de Haan:
Nei 31 augustus is it allinnich noch mooglik om transferfrije spilers oan te lûken. "Dat is het enige voordeel, dat kunnen we nog doen. Maar daar kleeft vaak nog wel wat aan. Of ze zijn niet wedstrijdfit of wat anders. Dan moet je ook de vraag stellen of dat wat toevoegt, maar het is nog wel een optie."

Transferfrije spilers helje kin noch wol

Der wurde geregeld wat nammen neamd, sa as Reza Ghoochannejhad of Samuel Armenteros. "Als ik eerlijk ben is dat geen optie. Je moet je ook afvragen of je dat moet doen. Voordat zo'n speler wedstrijdfit is, is misschien de volgende transferperiode al weer open."
Wol De Haan dan wachtsje oant jannewaris? "Als er niet iets komt wat we willen, dan moeten we gewoon wachten. En dat is heel zuur. Daar zal ook veel kritiek op zijn en dat is helemaal niet erg. Ik weet dat wij onszelf in de spiegel aan kunnen kijken dat we er meer dan alles aan gedaan hebben."
Ferry de Haan:
Foar it sluten fan de transfermerk hat Hearrenfean noch wol twa nije spilers oanlutsen. De earste is Anthony Musaba. Hy wurdt foar in jier hierd fan AS Monaco.

Earder al wol twa nije spilers helle

De Haan oer Musaba: "Hij stond al langer op de radar bij mij. Na het vertrek van Mitchell van Bergen hebben we contact gelegd met het management van Anthony en gelukkig heeft hij wel voor ons gekozen." Musaba wurdt allinnich hierd. "Kopen of een optie tot koop is voor zo'n speler niet haalbaar."
Nikolai Madsen komt oer fan Midtjyland en wurdt foar in jier kocht. Neffens De Haan hat Madsen der alles oan dien om nei Hearrenfean te kommen. "Hij wilde zelf heel graag deze kant op komen. Er waren voor hem ook andere opties, maar hij heeft heel bewust er voor gekozen deze kant op komen."

Transfers SC Hearrenfean

NIJE SPILERS (DE KLUP DÊR'T ER WEI KOMT) SPILERS DY'T FUORTGIEN BINNE (DE KLUP DÊR'T ER HINNE GIEN IS)
Anthony Musaba (Cercle Brugge/AS Monaco) Lasse Schöne (NEC)
Nicolas Madsen (FC Midtjylland) Mitchell van Bergen (Stade Reims)
Filip Stevanovic (Partizan Belgrado/Manchester City) Sherel Floranus (Antalyaspor)
Milan van Ewijk (ADO Den Haag) Ariel Harush (Hapoel Beer Sheva)
Sven van Beek (WillemII/Feyenoord) Rein Smit (Telstar)
Xavier Mous (PEC Zwolle) Couhaib Driouech (Excelsior)
Runar Espejord (Tromso)
Joaquín Fernandéz (ferhierd oant desimber oan Montevideo City Torque)
Jan Paul van Hecke (Blackburn Rovers)
Sieben Dewaele (AS Nancy)
Ulysses Llanez (Sankt Pölten)
Oliver Batista Meier (Bayern München)