Benelux Tour entûsjast oer fytsen yn Fryslân: "Wind maakte koers fantastisch"

De organisaasje fan de Benelux Tour - en fansels ek de winner fan de koers - sjogge werom op in moaie etappe troch it noardeasten fan Fryslân. "Eigenlijk heeft Friesland geen natuurlijke hindernissen voor de koers. Behalve één: de wind. Die was er en heeft de koers heel mooi gemaakt", seit Christophe Impens fan de Tour.
Weromblik op de etappe:
"Het was een fantastische etappe", fynt Impens fanwege de wyn. "Daarmee was het een harde koers. Het maakte dat we een heel spannende wedstrijd hadden, bijna een klassieker. Met een hele mooie winnaar, Tim Merlier, een sprinter die ook in de Giro en de Tour de France etappes gewonnen heeft."
Christophe Impens fan de organisaasje Golazo Sports
Foar de winner fan de etappe betsjutte de wyn by de Lauwersmar benammen dat de konsintraasje fêstholden wurde moast. "Het was te voorzien met alle wind die er staat en met de vlaktes. In het peloton wist iedereen het: iedereen wilde vooraan zitten. Vanaf de start was het daarom gefocust blijven", seit Merlier.

In bytsje lok en goeie skonken

It wie neffens him in hektyske etappe. "Het was proberen op het goede moment van voren te zitten, wat heel moeilijk is. Als uiteindelijk de goede waaier gevormd wordt, ben ik als laatste man mee. Dus een beetje met geluk, maar ook met goede benen. Toen was het een kwestie van vooraan te blijven en mij niet te laten verrassen. Ik kon het mooi afmaken in de sprint."
Winner Tim Merlier (Alpecin-Fenix)
Yn 't foar hie er al in gefoel dat it wolris in goeie dei wurde koe. "Ik was goed opgestaan. Als ik kans maak op winst, dan weet ik het 's morgens dikwijls al. De afgelopen drie weken waren al goed."