Teloarstelling Hearrenfean nei ferlies: "Je moet karakter tonen om te kunnen winnen"

"Het ontbrak aan karakter. We hebben vandaag veel te weinig laten zien", sei in teloarstelde trainer Johnny Jansen nei ôfrin fan de wedstriid tongersdeitemiddei. SC Hearrenfean ferlear yn Drinte mei 3-1 fan FC Emmen. Dêrmei komme de Friezen net yn de beneaming foar play-offs om Europeesk fuotbal.
Trainer Johnny Jansen
Trainer Johnny Jansen wie nei ôfrin teloarsteld. "Het ontbrak aan karakter. We hebben vandaag veel te weinig laten zien." Se koenen noch wol ergens om fuotbalje. "Maar dat moet er vanaf stralen en dat heb ik niet gezien." Hoe't dat kin? "Er ontstaat misschien twijfel, je zet net niet die ene stap. We hebben enorme kansen laten liggen." Hy seach in soad dingen dy't net goed wienen. "We kwamen al snel met tien man te staan. In de eerste 25 minuten moet er druk op de bal zijn, we stappen niet door. Je moet karakter tonen om te kunnen winnen."
De VAR siet ek net mei. "Dat is ons al vaker gebeurd dit seizoen. Van beide spelers die een rode kaart kregen weet je dat er helemaal geen opzet in zit. En zeker die laatste kaart in de blessuretijd..."

Wikselfallich seizoen

Jansen sjocht werom op in wikselfallich seizoen. "Het was pittig. We hadden een slechte voorbereiding, een geweldige start, je ziet beperkingen en die repareer je in de winterstop met aankopen, dat zorgt voor een andere dynamiek. Maar we lopen te lang achter de feiten aan."
Lasse Schöne

Earste reade kaart

Foar de Deen Lasse Schöne wie it in 'memorabele' wedstriid. Hy krige syn alderearste reade kaart nei 590 offisjele duels. "Ik had liever dat het op nul was gebleven. Zo had ik niet gehoopt het seizoen te eindigen."
Dat er no wat útrêster nei it EK kin, hie om him net hoegd. "Ik baal ervan. De statistieken kunnen me gestolen worden, je benadeelt het team. We wilden naar de play-offs, maar hoe we het deden, hadden we er ook geen recht op."
De spilers fan FC Emmen spilen om te oerlibjen yn de earedifyzje. "Daar moet je mininaal hetzelfde tegenover zetten en dat deden we niet." Hy fûn it in frustrearjende middei.
Erwin Mulder

"Ondermaats"

"Het is zuur" sa seach keeper Erwin Mulder werom op de wedstriid. "Het was ondermaats. We hebben het zelf ook niet op de mat gelegd. Er mankeerde van alles aan. De opbouw konden we niet goed verzorgen, als we een lange bal speelden, waren we die ook snel kwijt."
Hy wist dat it in drege middei wurde soe nei de 1-0 achterstân en de earste reade kaart. "Ik baal van ons spel. Met onze kwaliteiten moeten we gewoon play-offs halen. Het was een ondermaats seizoen."