Paulissen oer lykspul Cambuur: "1-1 is prima tegen een goede ploeg"

"We gaan gewoon weer door. Dat is het voordeel als je het een paar weekjes eerder al regelt," seit Mitchel Paulissen nei de wedstriid fan SC Cambuur tsjin De Graafschap, dy't yn 1-1 einige. "De spanning is er wel wat af, maar ik denk dat we het goed hebben ingevuld."
Mitchel Paulissen
"We gingen volle bak voor de overwinning," seit Paulissen. "Maar we hadden een beetje pech met die 0-1. Aan het einde merk je dat het er gewoon niet meer in zit. We hebben er alles aan gedaan, 1-1 is prima tegen een goede ploeg."
Oan de ein fan de wedstriid kaam it net mear ta in hurde striid, erkent de middenfjilder. "Voor mijn gevoel waren alleen de laatste twee minuten een soort wapenstilstand. Moet je dan alles gaan doen voor die overwinning en daardoor kans lopen dat je de bal er zelf in krijgt? Het is hinken op twee gedachten."

Lang om let wer publyk

Paulissen wie wol optein dat der wer publyk by de wedstriid wêze mocht. "Daar doe je het als voetballer voor. Je kunt even los gaan. Iedereen heeft dat wel gemist. En nu zaten er nog maar 2,5 duizend. Bij de warming up zaten er al mensen. Het gaf iedereen goede energie."
Henk de Jong
Trainer Henk de Jong fûn it net slim dat syn ploech net de winst pakte. "In grut komplimint foar de jonges. We ha twa wiken feest hân en de training wie net top. Kinst se wol op de bealch jaan, mar dy jonges dogge alles foar my. Dus dat is ek net reëel."
De Jong fûn it prachtich dat der wer publyk yn it stadion siet. "Ik hâld derfan. Ik wurd der ûntspannener fan as der minsken binne, dat we ekstra steun ha. Under de wedstriid is it gewoan prachtich. It lûd dat hearst. Ik ha der wol fan genoaten."
Calvin Mac-Intosch
"Ik denk dat we gewoon goed hebben gespeeld", seit Calvin Mac-Intosh. "Natuurlijk is de druk eraf. Op het laatst vinden we het ook goed. En dan is het misschien niet leuk voor het publiek, maar De Graafschap was ook tevreden. Dus ja, weet je, prima zo."
Hy fûn it in genot dat Cambuur-fans de wedstriid wer lâns it fjild meimeitsje mochten. "We voetballen voor de supporters. Dat is wat we willen en dat is het mooiste wat er is. Uiteindelijk ben je op voetbal gegaan, omdat je het leuk vindt. Met supporters maakt het nog leuker, en vooral als het goed gaat."