Toskedokter fan It Hearrenfean wol graach mei coronafaksinaasje helpe

Toskedokters soene goed helpe kinne mei it faksinearjen tsjin it coronafirus, dat sei de KNMT as beropsorganisaasje foar toskedokters koartlyn. Toskedokter Martin Heij fan It Hearrenfean kin him dêr yn fine. "Afhankelijk van de grootte van de praktijk kun je een bijdrage leveren. In vaccins niet, maar aan mankracht wel."
© Shutterstock.com (Tyler Olson)
Der binne yn Fryslân sa'n 300 oant 350 toskedokters, jout Heij oan. "Binnen de beroepsgroep is het naar voren gebracht omdat we de snelheid van het vaccineren willen verhogen. Daar is een grote maatschappelijke wens voor. We zijn zorgverleners, hier kunnen wij wellicht een bijdrage aan leveren. Het injecteren is ons niet vreemd, wij doen dat vaak in monden. Ik denk dat er meer tandartsen zijn die hier positief over denken. Maar tot op heden is onze hulp nog niet ingeroepen."

Noch gjin respons

Hy kin net foar alle toskedokters prate, mar neffens him kin de help goed brûkt wurde. "Hoe eerder, hoe beter. Ik spreek op persoonlijke titel, maar ik weet wel dat er positieve signalen vanuit de beroepsgroep zijn. Ik heb zelf ook het initiatief genomen om contact op te nemen met de GGD, maar tot op heden heb ik daar nog geen respons op gegeven."
Toskedokter Martin Heij fan It Hearrenfean