Johnny Jansen nei oerwinning: "De eindfase was knotsgek, maar genieten"

SC Hearrenfean berikte woansdeitejûn de heale finale fan de KNVB Beker troch in spektakulêre oerwinning op Feyenoord. De Friezen stiene yn de 80e minút noch mei 1-3 efter, mar troch twa doelpunten Benjamin Nygren en in doelpunt fan Siem de Jong waard der dochs noch mei 4-3 wûn. "De eindfase was knotsgek, maar genieten," seit trainer Johnny Jansen. "Ik ben ongelofelijk blij met deze overwinning."
Johnny Jansen
It begjin wie goed, dêrnei wie it wat minder en oan de ein fan de wedstriid kaam it spul wer yn lykwicht, sa fynt Jansen. "Feyenoord zit er bovenop. En dan moet je op hoek naar Henk, en niet alleen maar kort spelen. Want daar loeren ze op. Maar uiteindelijk krijgen zij de rode kaart en dan gaat het helemaal om. Als je dan met tien man komt te staan en het zo wegzet met drie goals in no-time, dat hebben de mannen fantastisch gedaan."
Siem de Jong
"In deze wedstrijd kon het alle kanten op," fertelt Siem de Jong. "Als je verschillende fases in de wedstrijd zou pakken, had iedere keer iemand anders kunnen winnen. We hebben geluk dat we aan het langste eind trekken en de wedstrijd eruit slepen."

Oerhinne komme

Dochs is ek De Jong it mei Jansen iens dat de oerwinning harren oanwaaien kaam. "Ik denk dat we in de eerste helft redelijk begonnen, maar het wel moeilijk hadden. Na de rust was het penaltymoment belangrijk. Maar daarna kwamen zij er goed overheen. De rode kaart gaf wel een klein beetje hoop. We zetten iets meer druk. En als dan de 3-2 valt gaat iedereen er vol voor. Dan is het mooi dat het zo lukt."
Wol miste de jong it publyk. "Nu juich je alleen met elkaar. De volle stations mis je wel. Maar het was wel een gekke wedstrijd."
Joey Veerman
It wie gesellich yn de klaaikeamer nei de tiid, seit Joey Veerman. "We hebben even op de tafel geslagen, even geluid maken. Rooie kaarten, penalty's, gele kaarten in overvloed, veel goals. Het was een echte bekeravond."
Dochs sjocht Veerman fuortendaalks nei de folgjende wedstriid op it programma, tsjin Ajax. "We zijn heel blij, maar we moeten zondag weer." Siem de Jong omskriuwt it as in 'aardig ploegje.' "Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar wel een mooie halve finale Beker. Gewoon een goede tegenstander straks."