Feanster Kompasklasse yn karantêne nei coronagefal

De bern fan groep 8 fan CBO Meilân-skoalle Het Kompas op It Hearrenfean sitte thús. Yn de klasse is in besmetting mei it coronafirus konstatearre. De hiele groep giet dus fiif dagen yn karantêne. Der hat kontakt west mei de GGD en de âlden fan de groep binne op 'e hichte brocht.
© Google Street View
It thúsûnderwiis foar de groep 8'ers is opstart. "We weten inmiddels hoe we online les moeten geven, maar dit is niet wat je wilt," seit direkteur Ineke van der Werf. "De kinderen schrokken wel eventjes toen we ze inlichtten, maar we hebben ze het in alle rust verteld. We zagen het wel een beetje aankomen. Maar we werken met richtlijnen. Het kan gebeuren."

Koade read wie gelok

De groep moat dus sawiesa fiif dagen yn karantêne. "Als ouders niet testen, dan is het tien dagen in quarantaine. We hebben het geluk gehad dat het laatste contact afgelopen vrijdag was. Maandag hadden we code rood, toen was er in dit geval gelukkig geen school."
Foar de bern is it wol wer omskeakeljen, seit Van der Werf. "De kinderen weten nu hoe leuk school is, na vele weken thuisonderwijs. Je bent net weer wat gewend en dan vertrek je weer met je grote tas met spullen naar huis. Dat is niet leuk. De leerkracht wist het ook even niet: zij wil ook gewoon een klas met kinderen, in het lokaal. Ook voor mij was het een drukke dag als directeur: je krijgt adviezen van de GGD, een oproep voor bron- en contactonderzoek."
Direkteur Ineke van der Werf fan Het Kompas