Schöne baalt fan ferlies by AZ: "Ik had gehoopt op meer"

Sportklup Hearrenfean hat sneintemiddei mei 3-1 ferlern op besite by AZ. Debutant en doelpuntemakker Lasse Schöne tocht dat Hearrenfean mear út de wedstriid helje koe: "Ik had gehoopt op meer, we speelden bij vlagen goed."
Lasse Schöne
De Deenske middenfjilder wie bliid dat er fuort syn debút meitsje koe. "Ik heb er lang op gewacht, maar het was eindelijk zover. Ik kreeg gisteren te horen dat als Joey niet kon spelen, ik die plek in zou vullen. Ik ben heel blij dat ik weer binnen de lijnen sta, dat heeft lang genoeg geduurd."
Schöne wie ek nochris de ienige doelpuntemakker. Hy sjocht dan ek tefreden werom op syn debút. "Het is even zoeken natuurlijk, ik denk dat ik de tweede helft meer loskwam. Ik heb het prima gedaan denk ik. En natuurlijk is het lekker dat je bij je debuut een goaltje mee kan pikken. Niet moeders mooiste, maar die tellen ook", laket Schöne.

Doare

Hearrenfean joech de doelpunten snein te maklik fuort, seach ek Schöne. Mar de Deen hat dêr gjin soargen oer. "Ik hou wel van met durf spelen, dan gaat het wel eens mis. Dan denk je achteraf dat je het anders had moeten doen, maar ik kan het wel waarderen."
Jan Paul van Hecke
Jan Paul van Hecke seach ek dat de Feansters de doelpunten te maklik fuort joegen. "Hoe we die goals weggeven is echt slecht", seit de rjochtsback. "Qua veldspel zat er ook veel meer in, maar waren we te slordig."
De ferdigener tocht dat Hearrenfean lyk meitsje soe. "Na die 2-1 dacht ik dat we de 2-2 zouden maken, maar als je de 3-1 dan zo makkelijk weggeeft is dat natuurlijk niet goed."

Penalty

Van Hecke joech krekt nei it skoft in penalty fuort. "Naar mijn gevoel beweeg ik de zijkant met de arm en geef ik een blok met mijn voet, op de bal", tinkt Van Hecke. "Ik gooi mijn lichaam ervoor, maar ik pak de bal wel. Dan is het voor mijn gevoel geen penalty."
Johnny Jansen
"Je hebt vandaag drie goals weggegeven. We waren ongelofelijk slordig aan de bal", fet trainer Johnny Jansen de wedstriid gear. "Als je ziet hoeveel ballen we in de eerste helft terugleggen, hadden we veel meer momenten kunnen pakken om vooruit te spelen."
Jansen tocht ek dat Hearrenfean de lykmakker meitsje soe. "Ik denk, we komen weer terug in die wedstrijd. Maar het was gewoon niet goed genoeg en daar baal ik van.

'Dat is knap'

De trainer wie wol bliid mei it optreden fan debutant Schöne. "Lasse heeft het keurig gedaan. Hij heeft een lange periode niet gespeeld, maar je ziet dat hij fit is. Dat is knap. Je ziet aan alles dat hij goed kan voetballen, maar hij heeft gewoon wedstrijden nodig om ritme te krijgen. Hij kan goed voetballen, maar ook een toegevoegde waarde in de kleedkamer."
Oare positive punten koe de trainer nei de wedstriid noch net betinke: "Vraag me daar morgen maar naar."