MCL-dokter en minister De Jonge prate op Instagram: "Menselijk gesprek"

MCL-dokter Heleen Lameijer hat fia Instagram in petear hân mei minister Hugo de Jonge fan Folkssûnens. Sy wurket sels op de ôfdieling spoedeaskjende help yn Ljouwert en waard frege troch kommunikaasjemeiwurkers fan de minister. "Het was zo leuk om te doen," seit Lameijer. "Het was een heel gezellig en menselijk gesprek."
© Hugo de Jonge (Instagram)
"Ik heb goed kunnen uitleggen hoe het werkt op de spoedeisende hulp. Dat mensen komen met een klacht, en niet met een diagnose. Dus dat we nog vaak moeten zoeken," leit Lameijer út.
It liket as hie ik in petear mei ien yn de kroech, sa fertelde sy. "Ik vond het wel bijzonder om te merken dat zo'n iemand ook maar een mens is. Je kent iemand van de televisie, waar diegene toch vaak heel professioneel is. Dat was hij nu natuurlijk ook, maar uit zo'n persoonlijk gesprek krijg je wel respect voor de verantwoordelijkheid die hij draagt en de keuzes die hij moet maken. Ik zou niet graag in zijn schoenen staan," jout Lameijer ta.

Faksinaasje

De Jonge fertelde neffens har dat hy it sels somtiden ek lestich fynt. "Dat hij fouten maakt, maar ook leert. En wel het beste probeert te doen. Daardoor ga je iemand toch weer anders zien. Hij was ook op de hoogte van de uitbraak van corona op de afdeling oncologie in het MCL. Daarom hebben we het ook gehad over het belang van vaccineren, want veel medewerkers daar waren nog niet gevaccineerd."

Sport

Wat Lameijer oan de minister dúdlik meitsje woe, is it belang fan 'leefstijl.' "Dat moeilijk om te vatten, maar sport is wel een belangrijk onderdeel. Als je weer wat zou kunnen versoepelen in de coronamaatregelen, dan zou je misschien naar sport kunnen kijken. Dat is zo belangrijk, zowel lichamelijk als geestelijk. Misschien zou je sport als eerste kunnen aanpakken als het weer mogelijk is."
It petear is werom te sjen op de Instagram-side fan de minister.
MCL-dokter Heleen Lameijer