Fryske roeisters binne Atlantyske Oseaan oer: "Het ging echt snel"

Nei goed 5.000 kilometer roeien sit it derop foar Iris Noordzij (Raerd), Melissa Vooren (Goaiïngaryp), Renate de Backere (Penjum) en Marieke le Duc-Bouwense (Seelân): se ha de Atlantyske Oseaan oerstutsen. Snein kamen de froulju oan op Antigua.
Fryske roeisters binne Atlantyske Oseaan oer: "Het ging echt snel"V2
De Atlantic Dutchesses roeiden de Talisker Whisky Atlantic Challenge om jild op te heljen foar ûndersyk nei hert- en iersykten. It doel wie om 10.000 euro op te heljen en dat is rom slagge: de teller stiet op mear as 20.000 euro. En dat kin noch mear wurde, fertelle de Dutchesses. "De actie blijft de komende drie maanden nog openstaan, zodat er nog steeds gedoneerd kan worden."
Nei goed fjirtich dagen op de oseaan binne de roeisters no wer aardich by. "We zijn nog een beetje wobbly en nog een beetje van: wat gebeurt hier allemaal? Maar we staan er goed voor, we zijn gezond, we lopen en eten."

Winners

De Atlantic Dutchesses wiene ek nochris de bêste yn harren kategory. "We wilden heel graag eerste in onze categorie zijn, we gingen wel voor die winst. Het was absoluut meer dan alleen meedoen. Het geeft een waanzinnig goed gevoel dat dat is gelukt. We hebben ze wel even laten zien dat die Nederlanders ook een potje kunnen roeien."
© Omrop Fryslan
It ferskil mei de folgjende roeisters wie enoarm, fertelle se. "Zo groot is het nog nooit geweest. Tussen de teams zit gemiddeld 75 mijl tussen, wij zijn ruim de 200 gepasseerd. En we waren de eerste Nederlandse dames die een oceaan over hebben geroeid."

'It wie samar âld en nij'

Alle fjouwer belibben se de reis op in oare wize, mar de reis fielde foar elk rap. "Alles wat voorbijkwam hebben we met alle zintuigen opgezogen. Het ging echt snel, het was ineens oud en nieuw."
Ek it waar op de oseaan soarge foar fernuvering. "Wat me vooral verbaasde, was dat de weersomstandigheden per vijf minuten kunnen veranderen. Dan zag je dat de zee, de golfslag, veranderde en de wind kwam uit een totaal andere hoek dan voorspeld."