Zij zijn groot, ik is klein... - Krimpcaravan

Er moet iets systematisch veranderen, als het aan makelaar Tjerk Dijkstra uit Damwâld ligt. De tientallen miljoenen die burgemeester Marga Waanders wil regelen, is niets anders dan ‘pleisters plakken’. En zo ziet Dijkstra het somber in. Hij probeert een krot te verkopen in Holwerd. Dijkstra hekelt de schaalvergroting. Alles draait om geld en de moraal is uit de economie verdwenen. Daardoor worden keuzes alleen op basis van de portemonnee gemaakt. Mensen moeten het leefbaar maken in eigen omgeving.
Ondertussen probeert lobbyist Henk Harmsma zoveel mogelijk geld naar de regio te halen. Noordoost-Friesland doet mee aan een project vanuit het Rijk. Doel is om hiermee jaarlijks zes miljoen naar de regio te halen. Met die miljoenen moet de werkgelegenheid de komende jaren op hetzelfde niveau blijven.
Harmsma beticht de makelaar van Calimero-gedrag. We moeten in Noordoost-Friesland ophouden met zeuren en de schouders eronder zetten. Alleen dan blijft de regio leefbaar, kansrijk en kan de mienskip floreren. Het Rijk is ook meer geneigd geld te geven aan initiatieven met een positieve inzet.
Dijkstra heeft het krot in Holwerd al jaren te koop. Hij probeer het te verkopen voor mensen die het huis als een investering zagen. Ze kochten het tijdens een veiling. Ze wilden het helemaal weer opbouwen. Al gauw kwamen ze erachter dat de investering nooit uit zou kunnen. Eieren voor hun geld. Wie het nu koopt, zal al gauw anderhalve ton moeten investeren. Er staan minder dure en minder verkrotte huizen in Holwerd te koop.