Ald-Feyenoordkeeper hold Hearrenfean ien helte yn libben: "Ik had goede hoop"

Doelman Erwin Mulder wie miskien wol de belangrykste spiler fan SC Hearrenfean, yn de earste helte fan de wedstriid tsjin Feyenoord. Mulder spile tsien jier lang yn Rotterdam, foardat er nei Hearrenfean kaam. Hy hie goeie hoop, doe't er nei de Kuip gong.
© Orange Pictures
Yn de twadde helte skoarden de Rotterdammers trije kear. Trije kear faker as de Friezen. Alle doelpunten kamen op namme fan Bryan Linssen. Hearrenfean wie kânsleas, sei Mulder nei ôfrin.
"Als we beter aan de bal waren geweest, hadden we Feyenoord onder druk kunnen zetten. Met onze snelheid voorin hadden we wat kunnen creëren. Maar als je aan de bal niet goed bent, wordt het een kansloze avond."
Erwin Mulder
"Je weet dat Feyenoord veel kwaliteiten heeft. Wij waren niet goed aan de bal, wij konden de vrije man niet vinden. Dan wordt het 2-0. Ik vond het kwalijk dat het geloof in de aansluitingstreffer er niet was. We stapten niet door. Het werd één grote rondo."

"Kleine jongens tegen grote mannen"

Trainer Johnny Jansen mist twa kwaliteitsspilers. Pawel Bochniewicz wie der net, omdat dy de foarige wedstriid in reade kaart krigen hie, en Mitchell van Bergen is blessearre. "Dit is het net niet. We kunnen niet op 95 procent voetballen. We moeten 100 procent zijn om echt goed te zijn. Dat zijn we niet."
Johnny Jansen
"Het zag eruit als de kleine jongens tegen de grote mannen. Rami Hajal moet leren om tegen grote kerels te voetballen. Dat geldt ook voor Olivier Batista Meier en Benjamin Nygren. Dat je van elke bal die je krijgt wordt afgelopen, dat kan niet."

Heerenveen-onwaardig

De wedstriid wie 'Heerenveen-onwaardig', sei ferdigener Jan Paul van Hecke nei ôfrin. "De eerste helft was al niet goed, maar de tweede helft was echt dramatisch. Overal kwamen we te laat. De frisheid was er helemaal uit. Er zat geen beleving in. Toen we achter kwamen, gingen de koppen naar beneden. Terwijl je maar één doelpunt hoeft te maken, en je zit er weer helemaal in."
Jan Paul van Hecke
"Je moet ook wel kijken waar je vandaan komt, aan het begin van het seizoen waren we hartstikkene goed bezig. Daar moeten we weer heen. Nu hebben we al zeven wedstrijden op rij niet gewonnen. Dat is niet goed genoeg. Daar mag ook wel kritisch naar gekeken worden. Dat is gewoon zwaar klote."