Sherel Floranus nei lykspul tsjin Vitesse: "Blij met goal, niet met resultaat"

Nei ôfrin fan it 1-1 lykspul tsjin Vitesse sneintemiddei gie it by Sportklup Hearrenfean foaral oer de twa gesichten fan de wedstriid. De Feansters spilen in hiele minne earste helte, kamen dêryn 1-0 achter, mar yn de twadde helte wie it in stik better. Troch de lykmakker fan Sherel Floranus waard it 1-1.
Sherel Floranus nei syn doelpunt tsjin Vitesse
Rjochtsback Floranus stapte mei in dûbeld gefoel fan it fjild ôf. "De eerste helft van ons was superslecht, maar in de tweede helft hebben we strijd geleverd. Aan de bal waren we in de tweede helft ook beter. Ik ben ook wel blij met mijn doelpunt, maar niet met het resultaat."

'Gepraat in de kleedkamer'

De ferdigener hat gjin ferklearring foar de minne earste helte fan syn ploech. "In de eerste helft waren we te afwachtend, maar ik weet niet hoe dat komt. Vitesse deed het ook gewoon goed aan de bal. In de kleedkamer hebben we erover gepraat, en toen hebben we laten zien wat we kunnen. Het lijkt alsof we altijd achter moeten komen voor we strijd gaan leveren. Dat hoort natuurlijk niet zo."
Floranus is net de spiler dy't it wurd nimt yn de klaaikeamer. "Ik luister altijd. Rodney, Henk, Joey, Erwin en Lucas nemen meer het voortouw in de rust."

Jansen net bliid nei earste helte

Ek trainer Johnny Jansen wie nei ôfrin teloarsteld. "Dat komt vooral door de eerste helft. Daarin waren we te afwachtend. We waren ook heel matig aan de bal. Dan schoten we hem gewoon te vaak naar de verkeerde kleur. Je ziet het bijvoorbeeld aan Sherel Floranus. In de tweede helft was hij dreigend, aanvallend aanwezig, sturend in het veld. Dat wil ik in de eerste helft ook zien."
Johnny Jansen nei it duel tsjin Hearrenfean
Jansen wie wol tefreden mei de twadde helte fan syn ploech. "Het stond beter in de tweede helft, het was agressiever naar voren. Rami Hajal had daar ook invloed op, hij viel goed in. We namen meer initiatief in de tweede helft. Zij bepalen niet, wij bepalen. Dus dat je vooruit stapt om te verdedigen. Dat vond ik een groot verschil."

Mulder nimt it wurd

Keeper Erwin Mulder naam dus it wurd yn it skoft, al fûn hy sels dat syn rol net oerdreaun wurde moat. "Of er harde woorden zijn gevallen? Dat viel op zich wel mee. Maar natuurlijk wordt er wel wat gezegd, want de eerste helft was niet goed. Als je zo slordig aan de bal bent, loop je tegen een club als Vitesse achter de feiten aan."
Keeper Erwin Mulder nei it duel tsjin Vitesse
Neffens de doelferdigener wie it in wedstriid mei twa gesichten. "De eerste helft was matig, omdat we slordig aan de bal waren. Ikzelf was ook slordig. In de tweede helft tappen we uit een ander vaatje, en dan hoop je dat de 2-1 nog valt. De tweede helft hebben we wat hoger druk gezet, en daar had Vitesse moeite mee. En dat geeft dan wel vertrouwen om het 45 minuten vol te houden. Op die tweede helft kunnen we doorbouwen."
It liket derop dat Hearrenfean in ploech is dy't net gau ferliest, mar ek net maklik wint. "We hebben dit seizoen maar twee keer verloren, maar ja, vier gelijke spelen achter elkaar is ook niet goed. Zeker omdat je in die laatste wedstrijden meer punten had moeten halen." terwijl je meer punten had moeten halen is niet goed.