Froulju fan Fryslân (Nederlands)

  • Froulju fan Fryslân: wa fertsjinnet in stânbyld?

Voor het nieuwe programma 'Froulju fan Fryslan' is Omrop Fryslân op zoek naar bijzondere vrouwen. Omrop Fryslân roept vanaf vandaag iedereen op om een Friese powervrouw te nomineren van wie een standbeeld zou moeten worden gemaakt. Wie kent een super-Friezin?

Er staan in Fryslân met name standbeelden van mannen. Tijd voor verandering vindt Omrop Fryslân. Daarom zoeken beeldend kunstenaar Natasja Bennink en programmamaker Marleen Godlieb voor Froulju fan Fryslân gewone vrouwen om borstbeelden van te maken. Vrouwen die belangrijk zijn op wat voor manier dan ook; in de familie, het dorp of de vereniging. De vrouwen die uit alle nominaties uitgekozen worden, worden in bewegend en tastbaar beeld vereeuwigd. In het najaar is het programma op televisie bij Omrop Fryslân te zien.

Froulju fan Fryslân maakt deel uit van LF2018. Alles over dit project is te volgen op facebook.com/frouljufanfryslan. Voor het project is een crowdfundingsactie op touw gezet. Voor mensen die een bijdrage leveren, zijn er verschillende tegenprestaties bedacht. Kijk voor meer informatie op voordekunst.nl

Welke Friese vrouw verdient een standbeeld? Geef haar hier op. De spelregels zijn:

  • De vrouw (of meisje) woont in Fryslân
  • It gaat om 'gewone' vrouwen. Iemand die jij bijzonder vindt, de vrouw hoeft niet beroemd te zijn
  • Het moet een persoon zijn die nog leeft, dus geen historisch figuur
(advertinsje)