Oranje naar halve finale EK korfbal in Dordrecht

Marjolijn Kroon, Erwin Zwart en Friso Boode © KNKV, Ruud Binnekamp
De Nederlandse korfballers hebben dinsdag opnieuw gewonnen op het EK in Dordrecht en plaatsen zich voor de halve finale. Oranje was met 28-7 veel te sterk voor Turkije. Het Nederlands team, met daarin Erwin Zwart, Friso Boode en Marjolijn Kroon van LDOK uit Gorredijk en Terwispel, begonnen goed en stonden na het eerste kwartier al met 9-3 voor. Toch misten veel schoten op doel nog precisie.
In het tweede kwart kon het team maar niet in de flow komen en konden beide partijen amper scoren. De ruststand was dan ook 12-5.
Na de rust leek Oranje extra scherp want al snel stond het 16-5, waarna Oranje zelf uitliep naar 23-6. Die voorsprong werd in het laatste kwart nog net wat meer uitgebouwd tot een eindstand van 28-7. Woensdag komt Oranje weer in actie, dan is Rusland de tegenstander. De Russen zijn echter al uitgeschakeld voor de halve finale.