Ynfo jûn Rift Valley Marathon by Atletiekvereniging Lionitas yn Ljouwert

Afgelopen mei was de primeur voor dertig Nederlandse marathonlopers: allemaal liepen ze de allereerste UNICEF Rift Valley Marathon helemaal uit, mede dankzij de begeleiding van looplegende Lornah Kiplagat', vertelt Walther Hesselink, die namens UNICEF Nederland in Kenia meewerkte aan het evenement. 'De marathon was heftig: wegen van rode klei, warmte, ijle lucht en veel hoogtemeters. Maar ook blije mensen langs de kant en mee rennende kinderen. En natuurlijk een prachtig doel waar we ons voor inzetten: sponsoring voor schoon drinkwater voor Keniaanse kinderen!'

Hardloopster Lornah Kiplagat heeft een belangrijke rol bij de marathon. De lopers verblijven in aanloop naar de marathon op haar High Altitude Training Center in Iten, een klein stadje in de Keniaanse hooglanden. De langeafstandsloopster geeft hen daar adviezen en begeleiding. Kiplagat stippelt zelf het unieke parcours door de Rift Valley uit. 'Dit gebied is de bakermat van het hardlopen, niet voor niets komen vele Keniaanse kampioenen hiervandaan. Als je deze marathon loopt, zet je een heel bijzondere prestatie neer.'

De Rift Valley Marathon vindt in 2019 plaats van 8 tot en met 15 juni. Gedurende deze week krijgen de deelnemers de tijd om te acclimatiseren en geeft Kiplagat loopclinics. Ook staat een bezoek gepland aan een van de scholen waar het sponsorgeld naartoe gaat. Er is een maximum van 60 deelnemers. Het wordt dus geen massale loop.

In aanloop naar de marathon vinden verschillende trainingen plaats en kunnen de deelnemers rekenen op ondersteuning met fondsenwerving, training en reisvoorbereiding.


De informatie-avond is op dinsdag 30 oktober van 19.30 tot 21.00 uur bij Atletiekvereniging Lionitas in Leeuwarden, Middelzeelaan 20, inloop vanaf 19.00 uur.
 

Datum/tijd: 
30 Oktober 2018 - 19:30 to 21:00
Location: 
Atletiekvereniging Lionitas Leeuwarden
(advertinsje)