UK Subs, The Varukers en Two Two 79

Punkfest in Iduna met UK Subs, The Varukers en Two Two 79


Vrijdagavond 16 februari kun je je onderdompelen in de punk in Poppodium Iduna te Drachten. Headliner is de Engelse punkband UK Subs onder aanvoering van de onderhand 73-jarige zanger Charlie Harper. De band bestaat inmiddels dik 40 jaar en heeft dik een jaar geleden zijn allerlaatste (26e!) album Ziezo uitgebracht. Ze komen nog één keer het dak eraf blazen in Iduna!

Als onderdeel van de eerste golf Engelse punkbands uit de jaren '70 hebben de UK Subs elk jaar sinds hun bestaan nog opgetreden, in totaal duizenden optredens over de hele wereld. De hoogtepunten uit de geschiedenis zijn er te veel om op te noemen: zeven opeenvolgende Top 40 hits tussen 1979 en 1981, vijf decennia touren, tientallen albums én een nog immer groeiende schare fans zijn maar een paar voorbeelden.

De Subs brachten dik een jaar geleden hun 26e album 'ZieZo' uit waarmee ze het alfabet aan platen vol hebben gemaakt. Verwacht daarom vandaag een set met tracks van elk album en daarnaast al die tijdloze hits!

Waarbij de Subs aan de wieg stonden van de eerste punkgolf; waren The Varukers een van de initiators van de tweede. Samen met bands als GBH en Discharge zijn zij grondleggers van de UK 80 ook wel betonpunk sound genoemd. Een geluid dat harder en compromislozer was dan de eerste golf punkbands en een perfect huwelijk tussen punk en hardcore genoemd kan worden. Eind oktober bracht de band zijn meest recente album 'Damned & Defiant' uit waarmee de band nu op Europese tournee is en Iduna aan zal doen!

Opener vandaag is de uit Groningse afkomstige punkband Two Two 79. Two Two 79 was actief van 1979 tot 1982, toen ze na de release van hun debuut plaat er mee stopten. In 2006 vonden de drie originele leden elkaar weer en sindsdien maakten ze vier albums en twee EPs - die in goeie punktraditie gratis te downloaden zijn. Vanaf 2013 spelen ze ook weer live - met tegenwoordig Henry (Rat Patrol) op drums. Old punkers never give up!

Locatie: Poppodium Iduna te Drachten

Datum: vrijdag 16 februari 2018

Zaal open: 20:00 uur

Aanvang: 20:30 uur

Ticketprijs: € 14,00 (vvk)/ € 15,00 (deur)

Meer info:

www.iduna.nl

Datum/tijd: 
16 Febrewaris 2018 - 20:30
Location: 
Iduna Drachten
(Advertinsje)