Ronald Snijders

Een voorstelling van Ronald Snijders kun je alleen in het vage beschrijven, om niet al weg te geven wat de maker voor zijn zaal heeft bedoeld. De geestige openingsact van zijn programma "Welke Show" is met zijn twee muzikanten en wordt gevolgd door een strijd met zijn microfoons die zijn stem en verhalen met verkeerde klemtonen doorgeven. Hij raast langs zijn bucket-list, speelt een dolgedraaide radiopresentator die een luisteraar belt, wordt steeds 'gebeld door kinderliedjes' met rare vragen en heeft heel erg last van binnenrijm. Dan zet hij, met argumenten, het alfabet in een logische volgorde en vraagt hij zich af waarom steeds meer woorden met een K worden geschreven tegenwoordig. Vroeger schreef men Kogel gewoon met een V. Wat was daar mis mee?

Genomineerd voor de Poelifinarioprijs

In 2017 was Ronald Snijders een van de 5 genomineerden voor de Poelifinarioprijs. Deze prijs is voor het beste theaterprogramma. Ronald heeft de prijs niet gewonnen, maar dit programma behoort dus wel tot de top 5 van de beste theaterprogramma's.

Hieronder het verslag van deze jury over dit programma:

'In het absurdistische universum van Ronald Snijders wordt de toeschouwer voortdurend op het verkeerde been gezet. In zijn door Niels van der Laan (o.m. bekend van het duo Van der Laan en Woe en de Kwis met Paul de Leeuw)) strak geregisseerde, feestelijke derde voorstelling rijgt hij met behulp van een tweemansband de onverwachte grappen aaneen. Van een microfoon die verkeerde klemtonen legt tot een alternatieve volgorde voor het alfabet. Snijders blinkt uit

Datum/tijd: 
9 Maart 2018 - 20:15
Location: 
Kultuerhus Klameare
Markt 1
Workum
(Advertinsje)