Rabbi Moshe Rothchild yn Bútenpost

Rabbi Moshe Rothchild is een Amerikaanse rabbi die in 2009 naar Israël verhuisde. Hij is de oprichter en directeur van de Israel Alliance, een educatieve organisatie waarin Joodse mensen en Christenen samenwerken om Israel te versterken. Ook is hij verbonden aan Bnai Zion, een van de oudste Israelische liefdadigheidsorganisaties (al meer dan 100 jaar oud). Ook is hij een geaccrediteerde Israëlisch gids die graag toeristen rondleidt en vertelt over de geschiedenis en de schoonheid van het land. Hij reist de wereld over om voor groepen christenen te spreken, en vertegenwoordigt een bijzonder Israëlisch kinderhuis, het Ahava Youth Village. In november komt hij een aantal dagen naar Nederland. Tijdens de avonden zal er een korte video van dit kinderhuis getoond worden met haar bijzondere achtergrond en haar ontstaan.

"Ik heb nog nooit een christen ontmoet!"
Middels zijn organisatie heeft Moshe de afgelopen acht jaar gewerkt aan het bouwen van bruggen tussen christenen en Israël. Hij nodigt voorgangers uit naar Israël te komen voor een gratis rondreis.
"Hoe is het mogelijk dat iemand opgroeit in de Verenigde Staten, en op 41-jarige leeftijd nog nooit een gesprek heeft gevoerd met een christen?
Rabbi Moshe heeft een fascinerend verhaal te vertellen, dat je zal verbazen. Totdat hij 41 was, had nog nooit een christen gesproken, en ironisch genoeg veranderde dat allemaal, toen hij negen jaar geleden van de VS naar Israël verhuisde. Nadat hij in Israël kwam wonen, ontmoette hij voor het eerst een christen!

Zijn emotionele en inspirerende verhaal is heel persoonlijk, maar eigenlijk is het ook hét verhaal van de relatie tussen christenen en Joden, van de afgelopen eeuwen. In zijn spreken weeft hij de Bijbel, zijn persoonlijke verhaal én zijn geweldige gevoel voor humor samen, tot het verhaal van zijn levensreis.
Al vroeg in zijn loopbaan werd rabbi Rothchild verkozen tot New Yorks grappigste rabbijn (en er zijn veel rabbijnen in New York!). Hij speelt gitaar, en was ooit een marathonloper. Vandaag de dag woont hij met zijn vrouw en vier kinderen in Efrat, een prachtig stadje ten zuiden van Bethlehem.
Hij vertegenwoordigt ook Ahava Youth Village, een bijzondere instelling voor kinderen die uit huis moesten worden geplaatst, wegens fysiek, seksueel of psychologisch misbruik.
Moshe, zijn vrouw Yonit en hun 4 kinderen wonen in Efrat.

Woensdag 21 november spreekt hij in Buitenpost, Marconistraat 5, 9285 WG (gebouw van de Christengemeente, het Lichtbaken). Aanvang 19.30 uur.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Pillar of Fire en de Israël werkgroep Buitenpost.

Datum/tijd: 
21 Novimber 2018 - 19:30
Location: 
Marconistraat 5
Buitenpost
(advertinsje)