Nijjierskonsert Kanselarij Ljouwert

Traditiegetrouw opent het culturele leven in Fryslân met het jaarlijkse fantastische en erg gezellige nieuwjaarsconcert in de oude Hofzaal van de Kanselarij te Leeuwarden.
Ook dit jaar weer een klassiek concert van het bekende WachtkamerOrkest uit Leeuwarden.
Voorafgaand aan het voor iedereen vrij toegankelijke concert, om 15.00 uur, wordt de Art Tour Leeuwarden 2018 (samenwerkingsproject L.F. 2018 en Art Connection) om 14.00 uur afgesloten met een boeiende lezing van kunstenaar Marian Hulshof over haar expositie in de Kanselarij.

De oorsprong van dit orkest ligt in een jubileumconcert gegeven ter ere van het 35-jarig bestaan van het Frysk Jeugd Orkest in februari 2012. Het plezier in het samen muziek maken was onderwerp van gesprek onder de reünisten. Een aantal oud-orkestleden had zodanig de smaak te pakken, dat zij een kamerorkest op wilde richten om weer samen te kunnen musiceren. Dit resulteerde begin april 2012 in een eerste repetitiedag. Het repeteren vindt plaats in de wachtkamer van 'PsychologenPraktijkEewal' te Leeuwarden, de verklaring voor hun bijzondere naam...

Vanaf eind 2015 werkt het orkest onder leiding van hun inspirerende dirigent Dirkjan Horringa.

Naast de klanken van het gehele orkest zal violist Marcel Prins ook een solo optreden verzorgen.
Marcel Prins is een meeslepend violist, die vol energie en passie het publiek meesleept.
Het orkest zal o.a. werken van Carl Nielsen, Niccolò Paganini en Astor Piazzolla te gehore brengen.

Het Grand Café van de Kanselarij is voor iedereen al open vanaf 13.30 uur om met elkaar wat te drinken op het nieuwe jaar 2019. Om 14.00 uur een lezing van Marian Hulshof en om 15.00 uur het concert in de Hofzaal.
Daar het bij de Kanselarijconcerten vaak erg druk is, is op tijd komen een must.
Entree: vrije bijdrage.

Het concert - georganiseerd in samenwerking met Art Connection, is om 16.00 afgelopen. Na afloop nog gezellig nazitten en wat drinken is uiteraard mogelijk.

Datum/tijd: 
6 Jannewaris 2019 - 15:00
Location: 
Kanselarij Ljouwert
(advertinsje)