King Diamond en Demons & Wizards op Dokk'em Open Air metalfestival yn Dokkum

De zaterdag van Dokk'em Open Air 2019 wordt groots afgesloten door de Deense heavy metalband King Diamond! De organisatie van het Dokkumer metalfestival heeft deze legendarische band gestrikt voor een exclusief optreden. Powermetalband Demons & Wizards, nu eveneens bevestigd, komt zelfs speciaal naar Dokkum voor een eenmalige Nederlandse festivalshow. Eerder werd bekend dat Cannibal Corpse (US), Vivaldi Metal Project (IT) en Pestilence (NL) eveneens naar Friesland afreizen. Dokk'em Open Air vindt plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019 in Dokkum. Tickets met early-birdkorting zijn nu verkrijgbaar via de website. Alle informatie is te vinden op www.dokkemopenair.eu.

De Deense heavy metalband King Diamond is gevormd rond een van de meest herkenbare en productieve persoonlijkheden ooit in heavy metal: de zanger King Diamond. Vereerd door iconen als Metallica, Dave Grohl, Volbeat en Pantera, beloond met een Grammy-nominatie en vereeuwigd als een personage in het spel Guitar Hero: King Diamond, de zanger én de band, zijn niet weg te denken uit de historie en de toekomst van de metal.

King Diamond, ooit begonnen als opsplitsing van black metal-pioniers Mercyful Fate, telt inmiddels een muzikale carrière van meer dan drie decennia. Twaalf studioplaten bracht de band uit, waarvan zowel ouder werk als 'Abigail' (I en II) maar ook het nieuwere 'Give Me Your Soul...Please' bij menig metalfanaat op de draaitafel heeft gelegen. Op dit moment werkt de band hard aan een nieuw album, dat hopelijk in het voorjaar van 2019 verschijnt.

De horrorconcepten die King Diamond tot in de puntjes doorvoert in de studioplaten, komen terug in de theatrale podiumpresentaties. Fans van King Diamond worden bij live-shows getrakteerd op een groots, indrukwekkend en vooral ook visueel heavy metal-spektakel. De organisatie van Dokk'em Open Air is dan ook bijzonder trots dat King Diamond voor Dokkum heeft gekozen om hun enige Nederlandse festivalshow van 2019 te geven.

Demons & Wizards

De Duits-Amerikaanse power metalband Demons & Wizards is eigenlijk de liefdesbaby van Iced Earth-genius Jon Schaffer en Blind Guardian-frontman Hansi Kürsch. De donkere melodieën van Iced Earth en de krachtige vocalen van Blind Guardian, aangevuld met teksten over demonen en tovenaars, samengevoegd in pakkende songs: ziedaar het recept voor Demons & Wizards. Door de drukke schema's van hun andere bands is het voor beide heren lastig om de tijd te vinden om samen aan dit project te werken. De laatste studioplaat dateert van 2005 ('Touched by the Crimson King') en touren met de band is een opgave. Gelukkig hebben Schaffer en Kürsch de komende tijd de handen even vrij: Demons & Wizards werkt nu weer hard aan een nieuwe plaat en een Europese tournee staat in de steigers. Dat ze naar Nederland komen staat al vast: hun enige Nederlandse show spelen ze gewoon in Friesland! Mis dit dus niet!

Dokk'em Open Air terug op het oude nest

De 12e editie van Dokk'em Open Air vindt, net als in 2014 en 2015, plaats op het sfeervolle evenemententerrein bij het Tolhuispark in Dokkum. De opzet van het festival blijft gelijk aan voorgaande edities: twee dagen lang spelen zo'n 20 van de beste (inter)nationale metalbands op het grote openluchtpodium. Er is een gezellige Biergarten, een metalmarket en een Partystage met coverbands, lokaal talent en dj's. Bezoekers kunnen blijven overnachten in tentjes en campers onder de bomen op de aangrenzende festivalcamping.

Tickets met korting

Tot en met 31 december 2018 zijn tickets voor Dokk'em Open Air verkrijgbaar met een zogeheten early bird-korting: een passe-partout voor twee dagen kost nu slechts €42,- inclusief servicekosten. Dagkaarten voor de vrijdag of zaterdag kosten €28,-. Tickets voor Dokk'em Open Air zijn verkrijgbaar via de website www.dokkemopenair.eu.

Festivalinformatie

Meer informatie over de bands en over het festival is te vinden op www.dokkemopenair.eu. In de komende weken wordt de rest van het programma bekend gemaakt.

Datum/tijd: 
28 Juny 2019 - 18:00 to 29 Juny 2019 - 00:00
Location: 
evenemententerrein
Tolhuispark
Dokkum
(advertinsje)