Jouster Kuierke yn Joure

Ontdek Joure door het Jouster Kuierke
Ook deze zomer bieden Het Gilde Joure en VVV Waterland van Friesland weer het Jouster Kuierke aan, voor bezoekers, toeristen en andere belangstellenden.
In de maanden juni, juli, augustus en september zal het gilde tweemaal per week het Jouster Kuierke aanbieden; op dinsdag en donderdag kan men aansluiten vanaf de VVV aan de Midstraat 99 in Joure; aanvang is 13.30 uur.

De Vlecke Joure (geen dorp en geen stad) heeft een interessante historie en het gilde heeft in samenwerking met VVV Waterland van Friesland een wandeling met gids langs verschillende objecten waaronder gebouwen en vaarwaters, samengesteld. De route leidt langs oude gevels, smalle straatjes en historische panden. Tijdens de rondleiding krijgt men de gelegenheid om de historische gerechtskamer in de 'Jouster Toer' te bekijken, waar in een lang verleden kleine vergrijpen direct werden berecht. Rondleidingen kunnen tevens het hele jaar, iedere dag van de week (uitgezonderd zondag) geboekt worden, voor groepen vanaf 4 personen. Per rondleiding kunnen max. 15 personen per gids deelnemen; is de groep groter dan kunnen er meerdere gidsen ingezet worden.

Nieuw dit jaar is dat men ook een Jouster Kuierke aanbiedt op zaterdag 11 mei, tijdens de Nationale Molendag. Om 13.00 uur start de kuier naar Penninga's molen. Deze kuier heeft een accent over de wateren, werven, scheepvaart in en rond Joure.
Op zaterdag 18 mei (tijdens Joure onder de wol) zal de Jouster Toer opengesteld worden voor het publiek, vanaf 13.30 uur. Reserveren en aanmelden Voor reservering, aanmelding en/of vragen kan men contact opnemen met VVV Waterland van Friesland, tel: 0513-416030 of via mail info@waterlandvanfriesland.nl Kosten zijn € 3,50 p.p.

Datum/tijd: 
11 Maaie 2019 - 13:00
Location: 
Joure
(advertinsje)