Huiskamergesprek met Arno Brok, Commissaris van de Koning in Fryslân

Huiskamergesprek met Arno Brok, Commissaris van de Koning in Fryslân

Donderdagavond 12 april 2018

Aanvang 20.30 uur

Deur open 20.00 uur

Entree €10,- p.p.

Toegang alleen na aanmelding op tel. nr. 06-54763154 of via bobdeboer@pinupsanddowns.com

Onder de noemer 'Huiskamergesprekken @ De Wier" is deze keer de Commissaris van de Koning in Fryslân de heer Arno Brok te gast in het huiskamertheatertje in Koarnjum.

Arno Brok is geboren in 1968 in Leerdam. Hij studeerde bedrijfskunde aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en aan de Universiteit Twente in Enschede. Als ambtenaar heeft hij gewerkt in de provincies Overijssel en Flevoland. Van 1994 tot 1998 was hij raadslid en fractievoorzitter voor de VVD in Leeuwarden. Daar is hij later ook ruim vijf jaar wethouder geweest. In 2003 vertrok Arno naar Sneek als burgemeester en naar Dordrecht in 2010. Hij was de eerste Commissaris van de Koning die zijn installatietoespraak volledig in het Fries hield, dat was op 1 maart 2017.

"Der waard in skiep mei fiif poaten socht. Kinst wol sizzen dat wy him fûn hawwe" stond begin maart te lezen in het Friesch Dagblad.. Zijn functioneren in de Provinciale Staten, zijn inzet voor de Friese taal en cultuur en zijn persoonlijke betrokkenheid bij een ieder en bij alles wat speelt in Fryslân wordt zeer gewaardeerd: 'een commissaris voor iedereen' wordt hij wel genoemd.

Deze avond zal hij uitgebreid geïnterviewd worden door Geart de Vries betreffende zijn bijzondere functie in deze provincie, alweer ruim één jaar na zijn aanstelling.

Verder zullen uiteraard de onderwerpen Culturele Hoofstad 2018, Den Haag, Brussel en zijn nevenfuncties aan bod komen, evenals datgene wat hem ook bezighoudt buiten zijn werk om: hobby's en passies.

Datum/tijd: 
12 April 2018 - 20:30
Location: 
"Concerts & More De Wier"
De Wier 5
9056 PM Koarnjum
(Advertinsje)