Het Cantoor

In februari een bijzonder fraai en speciaal concert bijwonen? Dat kan! 'Het Cantoor' zorgt daar onder de bevlogen leiding van topdirigent Tjalling Wijnstra graag weer voor! Het koor heeft deze keer gekozen voor twee locaties waar het in het recente verleden zeer succesvolle optredens heeft beleefd. Twee mooie kerken in Pingjum en Ingelum. Reden te meer erbij te zijn!
De vaste bezoekers van de uitvoeringen van ons koor weten het al: een optreden van Het Cantoor staat borg voor kwaliteit, afwisseling en eigenzinnige repertoirekeuze. Daarop vormen deze beide concerten natuurlijk geen uitzondering. We hebben weer een fraaie mix van modern en klassiek, eigentijds en muziek van wat oudere datum, van componisten uit vrijwel alle windstreken, van teksten in het Jiddisch, het Nederlands, het Engels, het Duits en het Latijn.
Wat dacht u van 20ste-eeuwse muziek zoals 'A little Jazz Mass' van Bob Chilcott, begeleid door piano en elektrische bas, enerzijds en klassieke 19e-eeuwse werken van Elgar en Schubert anderzijds? Van Elgar zingen we 'The Snow'. Bij dit werk wordt het koor begeleid door violiste Loes Dooren, dochter van een van onze leden. Loes verzorgt ook een verassend intermezzo. Voor de andere intermezzi treedt trio Olivetti aan. Dit trio brengt een ode aan Drs P en zingt ook een aantal Jiddische liederen.
Jetse Bremer komt (natuurlijk ook weer) voorbij, ditmaal met het gezien het jaargetijde wel zeer toepasselijke 'Elfstedentocht'! Maar natuurlijk is er ook werk van buitenlandse componisten zoals de Let Eriks Esenvalds. Bij zijn stuk 'Stars' begeleidt het koor zichzelf met....zingende glazen!
Eigenlijk is het te veel om op te noemen. Daarom: kom maar gewoon luisteren! Wij heten u van harte welkom in Pingjum en Ingelum.
Entree: € 10 p.p.
Reserveren kan! r.veldhuizen11@chello.nl Of via de website: www.hetcantoor.nl

Datum/tijd: 
11 Febrewaris 2018 - 15:00 18 Febrewaris 2018 - 15:00
Location: 
Te Plak/ Hervormde Kerk
Pibemalaan 11/ Tsjerkeleane 4
Pingjum/ Ingelum
(Advertinsje)