Grand Sextet voor piano en strijkkwintet

Op zondagmiddag 25 maart zal om 16:00 uur het pianosextet in Es groot van de Russische componist Mikhail Glinka in de Kanselarij te Leeuwarden ten gehore gebracht worden.

Het Grand Sextet voor piano en strijkkwintet is geïnspireerd op de Italiaanse opera. Het werk bevat talloze verwijzingen naar de liefde van de componist voor een pianiste die hij in Milaan had ontmoet.

De virtuoze pianopartij zal gespeeld worden door Casper Weijtenburg. Casper heeft van zijn 13e tot zijn 19e levensjaar klassiek piano gestudeerd aan de Jonge Talentenklas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2016 speelde Casper samen met het Wachtkamerorkest uit Leeuwarden het 12e pianoconcert van W.A. Mozart. Het strijkersensemble bij dit concert bestaat uit Joëlle Westra (viool), Amarens Salverda (viool), Joanne Weijtenburg-Vegter (altviool), Femke de Vries (cello) en Gea Dijkstra (contrabas).

Naast het sextet van Glinka, zal een strijkersserenade van Glinka's tijd- en landgenoot Vasily Kalinnikov gespeeld worden. Hierbij zullen de strijkers versterkt worden door violiste Jenny Luth. Ten slotte zullen twee divertimenti voor strijkers van W.A. Mozart ten gehore gebrachtworden. Het belooft een veelzijdig en mooi programma te worden.
(Kijk voor meer informatie op: www.oeralindastrijkkwartet.nl.

Het concert op zondag 25 maart vindt plaats in de oude Hofzaal van de Kanselarij.

Aanvang concert 16:00 uur.
Op tijd komen is wenselijk want de zaal is snel vol.
De Kanselarij met haar vernieuwde Grand Café is vanaf 15.00 uur geopend.

De Kanselarij, Turfmarkt 11, 8911KS Leeuwarden.
Het concert is vrij toegankelijk.

Datum/tijd: 
25 Maart 2018 - 16:00
Location: 
De Kanselarij
Turfmarkt 11
8911 KS Leeuwarden
(Advertinsje)