Eksposysje keramiek "Goed Steengoed' en skilderijen fan F. de Boer Kubaard yn Hegebeintum

Locatie: Bezoekerscentrum "Terp Hegebeintum"

Plaats: Hegebeintum

Pypkedyk 4, 9173 GC

Tel. 0518-411783 Fax. 0518-412275 E-mail: rekreaasje@planet.nl

Openingstijden: di. t/m zo. 13.00 - 17.00 uur.

Exposities:

Keramiek expositie ' Goed Steengoed' van Minny van der Vugt te Suwâld

Datum: vanaf 2 januari tot 28 februari 2019

Schilderijen van Art Studio F. de Boer uit Kubaard

Datum: vanaf 2 januari tot 28 februari 2019

In het Bezoekerscentrum te Hegebeintum een prachtige expositie van Minny van der Vugt.

Een verscheidenheid van keramiek produkten die gemaakt zijn in haar atelier in Suwâld.

Op die locatie verzorgt zij ook workshops voor kleine groepen die geïnteresseerd zijn in handvormwerk of het werken met platen klei. Als docente aan een mbo opleiding geeft ze ook kleilessen aan de studenten. Na een aantal jaren met aardewerk heeft ze de overstap gemaakt naar voornamelijk steengoed en soms porselein. Steengoed, omdat dit waterdicht en vorstbestendig is, maar vooral omdat de glazuren zich heel anders manifesteren dan bij aardewerk.

Ze stelt zelf de glazuren samen met o.a. houtas uit de kachel. Het uitpakken van een glazuuroven is te vergelijken met het uitpakken van kadootjes.

Vaak hele leuke verassingen maar soms ook tegenvallers. Doordat elke oogst houtas een andere samenstelling heeft worden ook de glazuren verschillend. Ze stookt haar werk op 1240 graden zodat het werk ook buiten kan blijven staan in de winter.

Haar hart ligt vooral bij het draaien van keramiek op de draaischijf. Aansluitend kun je deze vormen weer vervormen en versnijden tot andere vormen. Om de klei te kleuren maakt ze gebruik van zowel slibs als glazuren.

Wilt u haar werk ook graag eens buiten het Bezoekerscentrum bekijken, dan staat ze regelmatig op kunstmarkten. Meer informatie vindt u opgoedsteengoed.nl

Het schilderwerk wat momenteel te bezichtigen is aan de wanden in het bezoekerscentrum te Hegebeintum is gemaakt door Fokke de Boer uit Kubaard. Fokke tekende en schilderde in zijn jeugd al schepen, boererijen, dieren en landschappen. Vroeger was Fokke veel te vinden in Canada bij zijn broer waar hij veel hielp op de boerderij. Onlangs heeft hij in Portugal nog een wandschildering gemaakt in een groot restaurant.

De exposities zijn te bezichtigen tijdens openingsuren in het bezoekerscentrum "Terp Hegebeintum":

dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Het bezoekerscentrum is gevestigd onder aan de terp te Hegebeintum.

Datum/tijd: 
2 Jannewaris 2019 - 13:00 to 28 Febrewaris 2019 - 17:00
Location: 
bezoekerscentrum Terp Hegebeintum
Pypkedyk 4
Hegebeintum
(advertinsje)