Decathlon Winterfiets Elfstedentocht

Misschien komt er deze winter nog een Elfstedentocht op de schaats. Zeker is dat er op 4 februari langs de 11 steden gereden wordt. Voor de winterharde fietsers dé kans om te laten zien dat je een echte bikkel bent.

De stichting Friesland Beweegt en de Fietsersbond afdeling Fryslân willen graag het gebruik van de fiets stimuleren. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter!

De tocht.
Het wordt een echte Winter Fiets11stedentocht, compleet met stempelkaart, koek en zopie en natuurlijk het officiële (alternatieve) Elfstedentocht kruisje. Er wordt vanaf 7 uur in Leeuwarden gestart vanuit de Elfstedenhal. De route van 205 kilometer volgt zoveel mogelijk het traject van de schaatstocht. Zo wordt er langs de Zwette naar Sneek gefietst en langs de Dokkumer Ee naar Dokkum. Bijzonder is ook dat het wereldberoemde bruggetje bij Bartlehiem wordt bedwongen en de fietsroute dit jaar voor het eerst over het tegelbruggetje gaat. Bij de laatste stempel in Leeuwarden hoort een gezellige Aprés-Velo.

Het weer.
De bekende Friese weerman Piet Paulusma adviseert de organisatie over de te verwachten weersomstandigheden. Een herhaling van "de hel van 2016", waarbij slechts 400 deelnemers de tocht hebben kunnen voltooien, wordt nu niet verwacht, maar het weer laat zich moeilijk sturen. De organisatie dringt er op aan dat de deelnemers hun kleding aanpassen aan de winterse omstandigheden en dat de fietsen van goede verlichting zijn voorzien.

Inschrijving.
De inschrijving via de website is intussen gesloten. Onder de deelnemers veel racefietsers, maar ook steppers, ligfietsers en MTB's doen mee. Vrijdag 2 februari van 19.00 - 21.00 uur en zaterdag 3 februari van 14.00 - 16.00 uur kun je nog kaarten via de na- inschrijving kopen bij Decathlon Leeuwarden, De Centrale 35 (8924 CZ). Deze speciale kaarten kunnen uitsluitend op bovengenoemde tijden worden afgehaald en zijn iets duurder dan in de voorverkoop (7-Steden € 30,- / 11-Steden € 35,-).

7 stedentocht vanuit Sneek.
Vanuit Poppodium Het Bolwerk in Sneek start ook een verkorte 7-Stedentocht voor fietsers die wel van een uitdaging houden, maar voor wie 205 km nog iets te ver is. Deze 90 km lange tocht maakt een rondrit langs de steden IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward en zo weer terug naar Sneek. Ook voor deze bikkels is er een mooi 7 stedenkruisje als aandenken aan deze bijzondere tocht.

Kijk langs de route of kom naar de finish in de Elfstedenhal.
Zondag 4 februari kun je de fietsers volgen op hun route. Vanaf 6 uur gaan de steppers in Leeuwarden van start. Vanaf 7 uur gaan de fietsers in 3 groepen op weg naar Sneek en IJlst voor de zuidelijke lus. Via de IJsselmeerkust en Bolsward gaat de route verder naar Harlingen en Franeker. Via de noordelijke lus naar Dokkum tenslotte weer terug naar Leeuwarden.In Leeuwarden kun je de fietsers in de Elfstedenhal opwachten. Van 13.00 uur tot ongeveer 21.00 uur ontvangen we ze met gezelligheid en live muziek.


 

Datum/tijd: 
4 Febrewaris 2018 - 07:00
Location: 
Leeuwarden
(Advertinsje)