Bertus Borgers

Saxofoonheld Bertus Borgers komt met The Young Retro's naar Drachten!

Zaterdag 24 februari staat Brabantse zanger en saxofonist Bertus Borgers in Poppodium Iduna op de planken waarbij hij wordt begeleid door zijn band The Young Retro's. Deze "jonge honden" hebben de energie en het fanatisme om Bertus'repertoire neer te zetten in de rocksound van vandaag.

Bertus Borgers begon op vijftienjarige leeftijd als saxofonist/zanger in de plaatselijke band The Evergreens, toen The Beatles nog in rokerige kroegjes stonden. Door de jaren heen bouwde Borgers een unieke carrière op als zanger/saxofonist van o.a. Sweetd'Buster en Groove Express. Daarnaast is hij een graag geziene gast bij Golden Earring, Raymond van het Groenewoud en Herman Brood, voor wie hij de hit 'Still Believe' schreef. Vandaag de dag is hij nog steeds terug te vinden op podia in binnen- en buitenland en rockt hij als nooit tevoren.

Bertus kiest tijdens zijn liveshow de krenten uit zijn repertoire waarbij hij begeleid wordt door The Young Retro's. Zoals de naam al doet vermoeden een band bestaande uit jonge honden die een hedendaagse interpretatie geven van het oeuvre van de oude meester. Nummers van 'Dirty Underwear' uit de sixties, de underground van Mr. Albert Show, klassiekers van Sweetd'Buster en wat daarna kwam, alles komt voorbij in deze show naast zijn meest recente werk van het album 'Eindhoven'!

Datum/tijd: 
24 Febrewaris 2018 - 20:00
Location: 
Poppodium Iduna Drachten
(Advertinsje)