"Minder vlees eten? Wij krijgen spaghetti met gehakt."

De laatste jaren wordt er in Nederland steeds minder vlees gegeten. Maar aan die neergang van de vleesconsumptie lijkt nu een einde te komen. Dat blijkt in ieder geval uit de cijfers van LEI (Landbouw Economisch Instituut), die Wakker Dier vrijdag publiceerde. Op de Leeuwarder vrijdagsmarkt is vlees nog steeds populair, zo bleek. "Ik moet mijn stukje vlees iedere dag wel hebben." Een gepensioneerde slager wees nogmaals op de 'voedingswaarde' en de eiwitten. Er zijn echter ook mensen die een schuldgevoel krijgen bij het eten van vlees. "Stoppen met vlees eten is wel de snelste manier om ècht iets voor het milieu te doen. Maar ja, ik heb er 5 jaar over gedaan om te stoppen met roken, dit zal ook wel even duren..." Anderen wezen op vleesvervangers als peulvruchten en falafel. Maar de meeste mensen zetten vanavond 'gewoon' een vleesproduct op tafel: "Spaghetti met gehakt én een lekker worstje."