Brand noopt zorgcomplex Sint Annaparochie tot evacuatie

Een deel van een zorgcomplex in Sint Annaparochie is in de nacht van zaterdag op zondag ontruimd vanwege een brand. Dertien mensen moesten tijdelijk hun appartement verlaten. De brand ontstond in een van de woningen op de derde verdieping van zorgcomplex De Beuckelaar.
Rook
Het was een kleine brand, met forse rookontwikkeling. De betreffende bewoner was aanvankelijk vermist, maar kon uiteindelijk worden gevonden in de rook. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht, en kon daarna gewoon terug naar de opvang in het zorgcentrum.
Agenten
De twee agenten die als eerste ter plaatse waren, zouden ook rook ingeademd hebben. Ze zijn verzorgd door ambulancepersoneel.
Terug naar huis
De evacuatie is rustig verlopen, zegt een woordvoerder van de brandweer. De bewoners konden later in de nacht terug naar hun eigen appartement, behalve de bewoner van de kamer waar de brand ontstond. Die kan voorlopig niet worden bewoond.
Opwarmplaatje
De brand zou veroorzaakt kunnen zijn door een opwarmplaatje, zegt de brandweer, maar onderzoek moet uitwijzen of dat ook echt zo is.