Vrouwen SC Heerenveen onderuit tegen ADO Den Haag

© Martin de Jong
De vrouwen van SC Heerenveen moesten het vrijdagavond afleggen tegen de vrouwen van ADO Den Haag: die wonnen in Skoatterwâld met 3-1 van de Friezinnen. In de eerste helft waren er kansen over en weer, maar de bal wilde er nog niet in. Zo bleef het 0-0 tot de rust. Er werd niet gewisseld in de pauze.
In de tweede helft werd ADO Den Haag sterker en sterker. Keeper Devi Venema uit Heerenveen hield veel ballen tegen, maar kon niet voorkomen dat Nadine Noordam in de 54e minuut 0-1 maakte. De voorsprong deed de Haagse vrouwen goed en twee minuten later maakte Carmen Simonis al de 0-2. In de blessuretijd maakten ze het nog af met 0-3 van Chasity Grant. Tot het einde van de wedstrijd was er non stop actie: in de 93ste minuut maakte Fenna Kalma het eerste doelpunt voor Heerenveen.
Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 1-3. Een teleurstellende avond voor de Heerenveenvrouwen, die op vijf punten blijven steken in het klassement.