Gelijkspel voor Sneek Wit Zwart, Heerenveen onderuit

© Omrop Fryslân
In de zondag hoofdklasse van het amateurvoetbal heeft Sneek Wit Zwart zondagmiddag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd in Bussum tegen SDO (1-1). Die andere Friese hoofdklasser, Heerenveen, verloor op eigen veld met grote cijfers van SJC uit Noordwijk (1-5).
Sneek Wit Zwart kwam in de tweede minuut al op voorsprong door een doelpunt van Gerben Visser. Lang konden de Snekers daar niet van genieten, want vijf minuten later stonden beide clubs alweer op gelijke hoogte: 1-1. Dat werd dus uiteindelijk ook de eindstand.
Heerenveen verliest
Op sportpark Skoatterwâld bracht Heerenveenspeler Thiemen Pen zijn club in de negentiende minuut nog aan de leiding, maar SJC kantelde de wedstrijd en scoorde maar liefst vijf keer deze middag (1-5). De Heerenveners hebben het zwaar dit seizoen: er is nog geen competitiewedstrijd gewonnen.