LDODK blijft koploper in ereklasse A

© Omrop Fryslân
De korfballers van LDODK hebben zaterdagavond thuis gewonnen van KCC. In de wedstrijd in de ereklasse A werd het 26-20.
Rode kaart
In de eerste helft was LDODK al duidelijk beter. Al snel liepen ze uit naar 6-3. Even later was dat 13-7. Nog voor de rust werd Gertjan Meerkerk van KCC uit het veld gestuurd. Hij kreeg twee keer een gele kaart voor commentaar op de scheidsrechter. Het scorebord in de rust stond op 17-8.
Koploper
Vlak na de rust leek het erop dat KCC terugkwam in de wedstrijd. De ploeg uit Capelle aan den IJssel bracht de stand op 19-12, maar dichterbij kwamen ze niet. LDODK had controle en speelde beheerst naar het einde van de wedstrijd toe. Met de overwinning blijft LDODK de koploper in de ereklasse A. De Gorredijkers hebben nog geen wedstrijd verloren.
SCO Koploper in hoofdklasse
In de hoofdklasse was de winst voor SCO. Uit bij Groen Geel in Wormer werd het 22-21 voor de ploeg uit Oldeholtpade. SCO heeft tot nu toe alle wedstrijden gewonnen dit seizoen. Ze staan dan ook op de eerste plaats in de hoofdklasse.