Vrouwen SC Heerenveen winnen van Achilles '29

Argyffoto © Vrouwenscheerenveen.nl
Een sterk vrouwenteam van SC Heerenveen heeft vrijdagavond op sportpark Skoatterswâld met 3-0 gewonnen van Achilles '29. Een roerige eerste helft met veel kansen en vrije trappen over en weer leverde nog geen doelpunten op, maar in de 56e minuut zette Dayna Schra de Friese vrouwen op voorsprong.
Daarna probeerde Achilles meer druk te zetten, maar een doelpunt leverde dat niet op. In de 88e en 90e minuut zorgde Fenna Kalma nog voor vuurwerk: met twee rake schoten zette zij Heerenveen op 3-0. Daardoor keerde Achilles met lege handen terug naar Groesbeek.

Eerste overwinning

Door de overwinning op Achilles pakte Heerenveen voor het eerst dit seizoen drie punten. Eerder werd er verloren van Alkmaar (2-0) en gelijkgespeeld tegen PSV (1-1). Daardoor staat de ploeg van trainer Roeland ten Berge nu met vier punten op plek vijf in de Eredivisie.