Onnodig verlies voor Sneek Wit Zwart tegen DHC

Logo VV Snits Wyt Swart © Omrop Fryslân
Sneek Wit Zwart heeft zondag onnodig verloren in de hoofdklasse A. In Sneek was tegenstander DHC uit Delft met 3-2 te sterk. In de rust stond het nog 2-0 voor de Snekers.
Al in de eerste minuut kon David van der Pol de 1-0 binnen koppen. Twintig minuten later kwam diezelfde Van der Pol goed door aan de rechterkant van het veld. Zijn voorzet werd door Kevin Huitema binnen gewerkt voor de 2-0.
Na de rust liet SWZ tegenstander DHC terugkomen in de wedstrijd. De ploeg uit Delft mocht komen van de Snekers, en na een uur maakte Vissers de aansluitingstreffer. Daarna ging het hard. Binnen zeven minuten waren het Tromp (2-2) en Verhoek (3-2) die het duel volledig op zijn kop zetten. Trainer Germ de Jong probeerde daarna zijn ploeg weer op de rails te krijgen met verschillende wissels, maar de gelijkmaker leverde dat niet meer op.
VV Heerenveen
Ook VV Heerenveen speelde zondag in de hoofdklasse A. In de uitwedstrijd bij RKAVV in Leidschendam bleef het 0-0.