Buitenpost wint en gaat verder in nacompetitie

Buitenpost heeft zich door winst de nacompetitie in gespeeld. De ploeg won zaterdag de laatste competitiewedstrijd bij Blauw Wit '34 met 4-0. Dat betekent automatisch dat ze de derde periodetitel hebben gewonnen en dat ze nacompetitie mogen spelen om een plaats in de hoofdklasse. Op sportpark Wiarda was Joran Olijve in de zevende minuut de eerste doelpuntenmaker voor Buitenpost. Berend Jan Schootstra verdubbelde de score in de 24e minuut. In een veel slechtere tweede helft zorgden Martijn van Roeden en Rick Weening voor de eindstand.
De eerste wedstrijd in de nacompetitie is komende dinsdag al. De spelers van Buitenpost moeten naar Oude Maas yn Poortugaal, ten zuiden van Rotterdam.
Zeerobben uit Harlingen is zaterdag kampioen geworden in de 2e klasse I. Ze moesten het de laatste wedstrijd thuis opnemen tegen Hurdegaryp en wonnen dat met 5-1. Dat betekent promotie naar de eerste klasse, volgend seizoen.