Basketballers van Aris weggespeeld door Donar

© Omrop Fryslân
De basketballers van Aris zijn donderdagavond in de noordelijke basketbalderby tegen Donar uit Groningen keihard onderuitgegaan. In het Martiniplaza in Groningen werd het 105-56 voor de thuisclub. Donar is koploper in de basketbal league, Aris staat één na laatste. Het verschil op de ranglijst werd meteen pijnlijk duidelijk. Donar nam direct initiatief en gaf dat niet meer weg.
Toen er slechts een kwart van de wedstrijd gespeeld was, keek Aris al tegen een achterstand van 38-14 aan en met een dramatische achterstand van 60-30 gingen ze in de rust richting de kleedkamer. Het verlies kon ook de tweede helft niet meer gekeerd worden. Donar liep uit naar 86-39 in het derde kwart, voor de eindstand van 105-56 op het scoreboord stond en Aris uit zijn lijden verlost werd.