SC Cambuur zet MVV aan de kant met 4-0 overwinning

Cambuurfans hadden vrijdagavond bij de wedstrijd tegen MVV uit Maastricht een zeer mooie avond. De Leeuwarders konden een van de concurrenten voor de bovenste plaatsen in de Jupiler League vrij eenvoudig aan de kant zetten. De wedstrijd begon eerst nog spannend, met enkele kansen voor de ploeg uit Maastricht. Maar al na een kwartier nam Cambuur de regie en begonnen de Leeuwarders druk uit te oefenen. En dat gaf resultaat in de 31ste minuut toen Van de Streek een pass van Hoefdraad netjes het doel in kon werken.
De ploeg van Sipke Hulshoff leek daarmee de smaak te pakken te krijgen, want al in de 38ste minuut volgde een tweede doelpunt voor de Leeuwarders. Deze keer was het Moneiro die de bal in een klutssituatie in de 16 uiteindelijk het doel in kon werken.
Na de rust liet Cambuur MVV eigenlijk niet meer in het spel komen. Barto kon door een keepersfout van Green ook nog de 3-0 maken. Daarmee was het nog niet voorbij, vond Lilypaly die in de 77ste minuut de 4-0 kon maken en daarmee ook de eindstand bepaalde.