SC Cambuur wint thuis met 3-0 van Helmond Sport

De Leeuwarders schoten net als in de vorige thuiswedstrijd knap uit de startblokken en Jordy van Deelen maakte na anderhalve minuut al de 1-0. Ruim 8.000 toeschouwers zagen dat de thuisploeg veel balbezit had tegen de concurrent voor een plek in de top 5. Kansen waren er voor de rust nog wel, maar de voorsprong bleef minimaal.
In de tweede helft schoot Tarik Tissoudali de bal over en een vrije trap van Erik Bakker eindigde in de muur. Goals van Lilipaly (65e minuut) en Jamiro Monteiro (89e minuut) maakten aan de spanning een eind.
De grootste kans voor Helmond Sport was een penalty net na de 2-0, maar keeper Harm Zeinstra stopte de inzet van Jordy Thomassen.
Door de overwinning klimt SC Cambuur voorbij Helmond Sport en staat voorlopig vijfde.