Heerenveen verliest spannende wedstrijd van PSV

SC Heerenveen heeft zondag in een erg spannende wedstrijd niet kunnen opbrengen tegen regerend landskampioen PSV. De Eindhovenaren wonnen met 4-3.
Reza Ghoochannejhad maakte drie doelpunten voor de Friezen. Hij opende de score vijf minuten na het begin. PSV kwam daarna terug door goals van Pröpper en Pereiro.
Na de rust maakte Ghoochannejhad nog twee goals. Maar PSV was toch de sterkere ploeg. Door goals van Van Ginkel en Moreno kwam er een eindstand van 4-3 op het bord te staan in Eindhoven.
Het was een mooie wedstrijd. Beide ploegen kozen voor de aanval. Martin Ødegaard kwam er in de 58e minuut in als vervanger van Pele van Amersfoort.
Ghoochannejhad staat door zijn drie doelpunten van vandaag gedeeld bovenaan in het topscorersklassement, samen met Nicolai Jörgensen van Feyenoord.
Heerenveen blijft op de vierde plaats staan in het klassement van de eredivisie. PSV staat op de derde plaats met 8 punten meer.