LDODK wint voor de derde keer op rij

De korfballers van LDODK hebben zaterdagavond in Gorredijk de noordelijke tweestrijd tegen DOS '46 uit Nijeveen (Drenthe) gewonnen met 22-18. Beide clubs speelde tegen elkaar in de ereklasse A op het veld. Het was de derde overwinning op rijd van LDODK. De Gorredijksters gaan aan kop in de ereklasse A.
Bij de rust stond LDODK met 11-8 voor, na eerst tegen een achterstand van 7-8 aangekeken te hebben. In de tweede helft kwam de voorsprong zelfs op vijf punten verschil. DOS kwam terug naar 20-17 maar het was LDODK dat in de slotfase de eindstand op 22-18 zette.
Topscoorders van de wedstrijd waren de broers Erwin en André Zwart met ieder vier treffers.
Er moet nog een wedstrijd gespeeld worden in deze ereklasse op het veld. Daarna wordt in oktober het Europees kampioenschap gehouden. Dat is in Dordrecht. Daaraan doen drie spelers van LDODK mee: Erwin Zwart, Friso Boode en Marjolijn Kroon. Na het EK begint dan de zaalcompetitie.