Eerste winst van het seizoen voor SC Heerenveen

© AWfoto
SC Heerenveen heeft zaterdagavond de eerste overwinning van het seizoen binnengehaald. Ze wonnen thuis met 1-0 van PEC Zwolle. In de eerste helft viel er niet veel te genieten. Beide ploegen lieten niet hun beste spel zien en aan het eind van de eerste helft stond de brilstand dan ook nog steeds op het scorebord.
De tweede helft begon een stuk spannender. In de 49e minuut knalde Heerenveen-invaller Larsson de bal hard in de touwen: 1-0. Door de voorsprong ging Heerenveen veel beter spelen. PEC Zwolle kwam er niet meer aan te pas. Heerenveen verzuimde de score uit te bouwen, en zo bleef de 1-0 ook de eindstand.
Heerenveen speelde zaterdag voor het eerst met de naam van de nieuwe hoofdsponsor GroenLeven op het shirt.
Door de winst staat SC Heerenveen nu op vijf punten uit vier wedstrijden.