Bauke Mollema wint de Clásica San Sebastián

Bauke Mollema heeft de 36e editie van de Clásica San Sebastián gewonnen. De renner van Trek-Segafredo reed meteen na de top van de Murgil Bidea, de laatste klim van de koers, weg van Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez en Tony Gallopin. Mollema reed solo naar de finish in Donostia/San Sebastián.
De Fransman Gallopin werd tweede, voor Valverde. Voor Mollema is de winst in de WorldTour-wedstrijd een van de grootste overwinningen in zijn carriere. Het is ook in geweldige opsteker na de lastige laatste week in de Tour.
In die week verspeelde Mollema een top-3 klasserring. Voor de 'moraal' van Mollema is de winst in San Sebastián, zo vlak voor de Olympische Spelen, een goede zaak. De laatste Nederlander die de Baskische klassieker wist te winnen was Erik Dekker in het jaar 2000. "Ik wilde altijd al zo'n Baskische pet hebben", zei Mollema na afloop van de wedstrijd. De winnaar van de Clásica San Sebastián krijgt traditioneel een Baskische txapela op het hoofd.