SC Cambuur veel beter dan FC Den Bosch: 5-0

Op het veld van Leovardia won SC Cambuur zaterdag met 5-0 van FC Den Bosch. 1800 toeschouwers zagen een veel beter Cambuur, dat al na één helft met 4-0 aan de leiding ging. Sander van der Streek opende de score al na vijf minuten. Bosz maakte de tweede goal uit een vrije trap. Martijn Barto scoarde de derde goal uit een voorzet van Peersman. Monteiro zette de reststand op het bord door van 30 meter geweldig uit te halen.
Na 60 minuten bracht trainer Rob Maas 9 nieuwe spelers in het veld. Dominik Masek bepaalde de eindstand op 5-0.
Trainer Rob Maas was na afloop zeer tevreden over de oefenwedstrijd. Volgens hem ligt de selectie goed op schema voor het begin van de competitie in augustus. Cambuur gaat volgende week op trainingskamp naar Epe. Maas liet de negen invallers na de wedstrijd nog een half uur trainen op hetzelfde veld, zodat de inspanning voor de hele groep ongeveer gelijk was. De training werd verzorgd door de assistenten Arne Slot en Jan Bruin.