Zaalvoetbalvrouwen Drachten plaatsen zich voor play-offs

© Omrop Fryslân, Roelof de Vries
De zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de play-offs. In Noord Scharwoude wonnen de Drachtsters met 8-2 van de zaalvoetbalvrouwen van DansschoolBiersteker/Plubos.
Met de plaatsing voor de play-offs doet Drachtster Boys nog steeds mee om het nationaal kampioenschap. De bovenste vier ploegen uit de eredivisie streden daarin tegen elkaar om de titel.
Drachtster Boys kwam vrijdag in de eerste helft al snel op voorsprong, door een goal van Esther van Toledo. Een minuut later maakte Vera Veelers ook de 2-0. Toledo maakte de 3-0.
Vlak voor de rust knalde Jessie Prijs de 4-0 binnen. Lotte Donath maakte het laatste Drachtster doelpunt voor de rust: 5-0. Uit een counter maakte DansschoolBiersteker/Plubos nog de 5-1.
Na de rust breide Drachtster Boys de score verder uit met goals van Sanne Bijlstra, Lotte Donath en Marleen Reenders. Tussendoor deed DansschoolBiersteker/Plubos iets terug: 8-2. Dat was ook de eindstand.