Sneue nederlaag voor Cambuur in De Kuip

Cambuur leed in de Kuip een onterechte nederlaag. Het stond heel aardig bij de Leeuwarders en Feyenoord kreeg amper kansen. Cambuur kwam door een doelpunt van Toornstra in de eerste helft wel op achterstand, maar via Martijn Barto werd het gelijk. Cambuur leek op weg naar een stunt, maar via Dirk Kuijt en Eljero Elia liep Feyenoord uit naar een geflatteerde 3-1.
Cambuur blijft door dit resultaat één-na-laatst met 16 punten uit 26 wedstrijden.
Wedstrijd
Na 36 minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar maakte Jens Toornstra toch de 1-0. Een lange bal werd knap teruggelegd door Michiel Kramer, waarna Toornstra een op een met keeper Leonard Nienhuis niet faalde. Kramer stond buitenspel, maar scheidsrechter Higler floot niet. In de 70ste minuut kopte invaller Kevin van Veen op de lat, maar in de rebound frommelde Martijn Barto via Toornstra de bal in het doel.
Cambuur blijft één-na-laatst met 16 punten uit 26 wedstrijden. Hekkensluiter De Graafschap verloor zondagavond in Zwolle met 2-1 en blijft laatste. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan. De nummers 17 en 17 spelen nacompetitie. De nummer laatst degradeert.